Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

OKULUN ‘İSİM MÜCADELESİ’ SÜRECEK!!!

OKULUN ‘İSİM MÜCADELESİ’ SÜRECEK!!!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz Ereğli Lisesi 11. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.
Alınan bilgiye göre, Dernek Başkanı Canan Dikici, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda kongre önce gazetecilere açıklamasında, okul için bir süre önce başlatılan ‘isim’ mücadelesini sürdürdüklerini söyledi. Geçmişi 50 yıl öncesine dayanan okulun tarihi değer taşıdığını belirten Dikici, şöyle dedi:
“DAVAMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”
“Eski yönetimden üç arkadaşımın tekrar yönetim kurulunda yer almasına karar verdik. Cahit Boyer, İbrahim Güneri ve ben yine devam edeceğiz. Biz bu süreçte okulumuzun adı için çok uğraştık. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’ne gittik. Bize ‘okulumuzun tarihi okul olmadığını’ söylediler. Durumumuza böyle bir açıklama getirdiler. Ereğli Lisesi nasıl bir tarihi okul değil? hala anlamış değiliz. 50 yıllık bir okulun nasıl bir tarihi olmaz? Erdemir (Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları) ile beraber kuruldu. Bunu onlara defalarca söyledik. Ama bu davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Asıl amacımız, Ereğli Lisesi’nden mezun olup üniversite okuyan öğrencilerimize burs sağlamaktır. Buna devam edeceğiz. İstiyoruz ki yönetim kurulunda yeni yüzler, yeni arkadaşlarımız olsun. Ereğli Lisesi’ni çok daha güzel yerlere getirelim."
Kongrenin resmi bölümünde ise dernek üyeleri Mustafa Erdoğan, Cüneyt Şahin Öz ve Arzu Okay’dan kurulu Divan Heyeti belirlendi. Heyete Erdoğan başkanlık etti.
Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Derneğin Kurucu Başkanı Kadri Mert ile ikinci dönem Başkan Emin Semih Özkök’ün ‘temenni’ telgrafları okundu.
ÇAĞDAŞLIK VE LAİKLİK VURGUSU
Sonrasında ise Başkan Canan Dikici, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu katılımcılara okudu. Dikici, kendisinin de içinde bulunduğu yeni yönetime yönelik ‘tembih’ niteliğindeki sözlerinde şunları kaydetti:
“Yeni seçilecek yönetim kuruluna; geleneksel pilav günümüz ve mezunlar gecemizin unutulmamasına, burs komisyonu çalışmalarından vaz geçilmemesi gerektiğini, tüm üyelerimizin gerek kendi çabaları gerekse de çevrelerini harekete geçirerek burs fonuna katkı vermelerini önemli ve onurlu bir görev olduğunu belirtmek isterim. En önemlisi çağdaş, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti anlayışının bugünlere taşınmasında en önemli taşıcılarından biri olan Ereğli Lisesi mezunu olma onurunu hiçbir şeye değişmemeleri gereğini hatırlatıyorum.”
Daha sonra ise Denetim ve Yönetim Kurulu Raporları oylanarak kabul edildi. Tek liste ile gerçekleştirilen Olağan Kurul’da, yönetim listesinde bulunan isimler anons edilerek kürsüye davet edildi. Kurul dilek ve temennilerin belirtilmesi ile son buldu.
Öte yandan, yeni yönetim kurulunun ileri günlerde yapacakları yönetim kurulu toplantısında, başkanını seçecekleri öğrenildi.

Yönetimde bulunan isimler ise şöyle:
Canan Dikici, İbrahim Güneri, Nalan Genç, Sibel Şener, Fisun Özdemir, Berna Ataoğlu, İrfan Kılıçarslan, Gökhan Koç ve Cahit Boyar.
Erdoğan Ataoğlu ve Hediye Şen’in isimleri ise Yönetim Kurulu Yedek Üye Adayları olarak okundu.

 

OKULUN ‘İSİM MÜCADELESİ’ SÜRECEK!!!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran4
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo