13 o C Kdz. Ereğli

Okullar açılıyor… Uyuşturucuya dikkat!!!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kaymakamı Nazım Madenoğlu, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı hazırlık toplantısına, madde bağımlılığına dikkat çekti.

Asayiş 6 yıl 7 ay 24 gün 11 saat 58 dakika önce 748

Haberi Paylaşın

Madenoğlu, Erdemir Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ders zilinin 18 Eylül’de çalacağını, bu nedenle eğitim ve öğretimin sorunsuz başlayarak sürdürülebilmesi için çeşitli önlemler alındığını söyledi.
Toplantıya ise katılımın az olduğuna dikkati çeken Madenoğlu, herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine belirterek, "görevini gereği gibi yapmayan insanlara tolerans gösterme şansınız yok. ’Devlet bu toleransı size gösteriyor’ şeklinde bir talimat vermiyor. Devlet diyor ki, ’kamu görevlisi isen ister seçilmiş ol ister atanmış, devletten maaş alıyorsan görevini yapacaksın’ diyor" dedi.
Uyuşturucu illetine dikkat çekti!
İlçe genelinde 73’ü ilkokul, 30’u ortaokul, 24’ü lise olmak üzere toplam 127 okulun bulunduğunu anlatan Madenoğlu, öğrencilerin uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklardan uzak tutulması gerektiğini belirterek şu sözlerle konuştu:
"Memnuniyetle ifade edebilirim tüm okullarımıza güvenlik kamera sistemi kurulmuştur. Geçtiğimiz aylarda bunun ihalesini gerçekleştirdik. Toplam 270 bin lira bedel ile de ihalesi gerçekleştirildi. Bugün sevinerek söyleyebiliriz ki tüm okullarımızda kamera mevcuttur.
Okulların açılışı toplum hayatımızı da etkiliyor. Trafik, kalabalık, heyecan, kamu hizmetlerinin başarılı olup olmadığını etkiliyor. Okullarımızda öğrenim gören çocuklarımızın başarılı bir şekilde eğitim ve öğrenim görmesi hepimizin bir amacıdır.
Çocuklarımızın ve okulumuzun çevre güvenliği her türlü uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, servislerle güvenli bir şekilde okula taşınması kamera sistemleri ile okulun gerekli yerlerinin idarecilerimiz ve ilgililerce izlenmesi ve benzeri konularda ortaya çıkması ve muhtemel olan aksaklıklar ve sorunları biz burada tartışacağız. İçişleri Bakanlığımızın bir genelgesi vardır bugün tüm Türkiye’de bu saatte bütün il ve ilçelerde bu şekilde bir toplantı yapılmaktadır.”

-Katılım-
Toplantıya Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, İlçe Jandarma Komutan Vekili Murat Köse, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, daire ve okul müdürleri, mahalle ve köy muhtarları ile okul aile birlikleri katıldı. Toplantıda talepler, eksiklikler ve öneriler de karşılıklı değerlendirildi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 18 saat 41 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 9 saat 53 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 16 saat 54 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 13 saat 58 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 13 saat 32 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 7 saat 47 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 18 saat 15 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 12 saat 22 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
13 saat 21 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 15 saat 48 dakika önce KAZA ; 2 YARALI