Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Okulda Enerji Ve Su İsrafına ’Çevre Timi’ Engeli

Okulda Enerji Ve Su Ä°srafına ’Çevre Timi’ Engeli

EreÄŸli’de bir okulda öğrencilerin oluÅŸturduÄŸu 20 kiÅŸilik "Çevre Timi", teneffüslerde sınıf ve tuvaletleri dolaşıp boÅŸa yanan lambaları ve akan suları kapatıyor, yapılan aylık deÄŸerlendirmede ise kurallara uyan sınıf tespit edilerek öğrencilere çeÅŸitli hediyeler veriliyor.

EreÄŸli Nurdan ve Ahmet Orhan OÄŸuz Ä°lk ve Ortaokulunda yönetimin okuldaki 20 öğrenciden oluÅŸturulan grup, sosyal sorumluluk projesi kapsamında okulda boÅŸa yanan lambaları, akıtılan suları kapatıyor, arkadaÅŸlarının bu konularda duyarlı olabilmesi için belirli bölgelere de çeÅŸitli afiÅŸler asıyor.

İlköğretim 4. sınıf öğrencisi Beyza Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamanda, oluşturulan enerji timinin enerji ve su tasarrufları konusunda başarı ile çalıştığını söyledi.

"Teneffüslerde bütün sınıflara ve okul lavabolarına bakıyoruz. Enerji tasarrufu için açık lambaları gerekli olmadığı zamanlarda ve musluklar açıksa kapatıyoruz." diyen Demirtaş, şöyle konuştu:

"ArkadaÅŸlarımıza da elektriklerin boÅŸa yanmaması, suların boÅŸa akıtılmaması konusunda uyarıyoruz. Bu çalışmalarımıza bazı arkadaÅŸlarımız uyuyor bazıları uymuyor, uymayanları ise uyarıyoruz. Enerji ile su tasarrufları konularında daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Önce bize ve yeni nesillere güzel bir dünya yapılması için bu çalışmayı yapıyoruz. Sınıfları günlük puanlamaya tabi tutuyoruz. Kurallara uyan sınıfı ise ay sonu yapılan deÄŸerlendirmede tespit ederek çeÅŸitli hediyelerin yanı sıra belge ile ödüllendiriyoruz."

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo