Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SERVİS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM

 SERVİS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin okullara güvenli bir şekilde gidip gelebilmeleri için ülke genelinde yaklaşık 66 bin okul servis şoförünü eğitime aldı.

Milli eÄŸitim Bakanlığı, okulların açılacağı 28 Eylül öncesinde, öğrencilerin okullara güvenli bir ÅŸekilde gidip gelebilmeleri için okul servis ÅŸoförlerine eÄŸitim verdi. 
 
Konuya iliÅŸkin AA muhabirine bilgi veren Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Türkiye’de yaÅŸanan trafik kazalarının içinde okul servis ÅŸoförlerinin karıştıkları kaza sayısının bir hayli fazla olduÄŸuna dikkati çekti.
 
Çocukların kazalarda zarar görmeleri sebebiyle Milli EÄŸitim Bakanı Nabi Avcı’nın servis ÅŸoförlerinin eÄŸitimlerinde etkin, anlaşılabilir ve uygulanabilir bir programın hazırlanması yönünde talimat verdiÄŸini aktaran Yelkenci, bu konuda çalışma yürüttüklerini belirtti. 
 
2012’de yürürlüğe giren 2011-2020 Karayolu Trafik GüvenliÄŸi Stratejisi ve Eylem Planı’nda, servis ÅŸoförlerinin yüzde 50’sine trafik ve ilk yardım eÄŸitimi verilmesi ile trafik bilinci kazandırılmasının hedefinin yer aldığını anlatan Yelkenci, bu kapsamda, Milli EÄŸitim Bakanlığı ileİçiÅŸleri Bakanlığı arasında hazırlanan protokolün uygulamaya konulduÄŸunu bildirdi.
 
EÄŸitimlerin Türkiye’nin 2020 karayolu trafik güvenliÄŸi hedeflerinin gerçekleÅŸmesine de hizmet edeceÄŸine iÅŸaret eden Yelkenci, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"6-8 Nisan’da Antalya’da Okul Servis Araçları Åžoförleri EÄŸitici EÄŸitimi Semineri düzenlendi. Bu seminere 81 ilin milli eÄŸitim müdür yardımcıları veya ÅŸube müdürleri ile emniyet müdürlüğü temsilcileri katıldı. EÄŸiticilerin eÄŸitiminden sonra okul servis ÅŸoförlerinin eÄŸitimlerine baÅŸlandı. Türkiye genelinde 113 bin 484 okul servis ÅŸoförü bulunuyor. AÄŸustos sonu itibarıyla ülke genelinde yaklaşık 66 bin okul servis ÅŸoförünün eÄŸitimi tamamlandı. Böylece 2012’de uygulamaya konulan Trafik GüvenliÄŸi Eylem Planı’ndaki servis ÅŸoförlerinin yüzde 50’sine trafik ve ilk yardım eÄŸitimi verilmesi ile trafik bilinci kazandırılması hedefinin bir hayli üzerine çıkılmış oldu."
 
Eğitimler yıl sonuna kadar devam edecek
 
Yelkenci, eğitime alınan okul servis şoförlerine; trafik bilinci ve kültürü, güvenli sürüş, empati, yasal sorumluluklar, iletişim, çocuk psikolojisine göre hareket etme, araçlarda ve trafikte çocukların karşılaşabileceği riskler ile trafik güvenliği konularında iki günde 12 saat eğitim verildiğini anlattı.
 
MEB’in bu alanda yürütülecek faaliyetlere destek vermeyi sürdüreceÄŸinin altını çizen Yelkenci, ÅŸunları kaydetti:
 
"Eğitimlerimizle, okul servis araçlarında oluşabilecek risklerin önlenerek trafiğin daha güvenli hale gelmesi ve geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın okullarına rahat ve güvenli bir şekilde gidip gelmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Eğitimler hız kesmeden yıl sonuna kadar devam edecek. Trafikte yer alan tüm unsurlarla birlikte tüm yaya ve sürücülerin eğitimi ve bilinçlendirilmesinde Bakanlığımız, üzerine düşen sorumluluğu ve yetkiyi en iyi şekilde yerine getirmeye son derece kararlıdır."
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo