Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

OKSİJEN TEDAVİSİ HAYAT KURTARIYOR

OKSÄ°JEN TEDAVÄ°SÄ° HAYAT KURTARIYOR

Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde hizmet veren Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, oksijen tedavisinin yanı sıra ani işitme ve görme kaybı, kapanmayan kemik ve benzeri yaralar ile diyabet hastalarını yaşama bağlıyor.

Sualtı HekimliÄŸi ve Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi sorumlusu Levent Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van’da 3 yıl önce uygulamaya baÅŸlanan tedavi yöntemiyle bölge illerine hizmet verildiÄŸini, böylece hastaların batıya sevkinin önlediÄŸini söyledi.

Tedavinin basınç odasında, normal atmosferik basınçtan, daha yüksek basınçlarda aralıklı olarak yüzde 100 oksijen alınmasıyla gerçekleÅŸtiÄŸini aktaran Demir, ÅŸunları söyledi:

"Özellikle soba zehirlenmelerinde bu yöntem hayat kurtarıcıdır. Bölgemizde sıklıkla rastladığımız bir hastalık. Çok hızlı ÅŸekilde hastayı basınç odasına alıyoruz. Soba zehirlenmelerinde, Ã¶zellikle ani görme ve iÅŸitme kayıplarında da bu yöntemden yararlanıyoruz. Eskiden bu tedaviyi almak için birçok hastamız batıya gidiyordu. Ama artık Van’da bu hizmeti veriyoruz. Hastaların sevkini önledik ve bölge illerinden de hasta almaya baÅŸladık. Ã–zelikle batıya giden hastaların, bu tedaviyi alması maddi anlamda çok külfetliydi. Ama ÅŸu an devletin verdiÄŸi imkanlarla ücretsiz ÅŸekilde ÅŸifa buluyorlar."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo