13 o C Kdz. Ereğli

ÖĞRETMENLERE, ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLER İÇİN EĞİTİM VERİLDİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Eğitim 5 yıl 9 gün 17 saat 20 dakika önce 538

Haberi Paylaşın

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) Teknik Desteği ile 20-21 Nisan 2019 tarihlerinde Kdz. Ereğli İzmirlioğlu İlkokulu’nda 41 öğretmenin katıldığı “Özel Yetenekli Öğrencilerin Farklılaştırılmış Öğretim Yöntemleri ile Eğitimi” projesi kapsamında Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Said Tortop tarafından iki günlük eğitim verildiği bildirildi.
İzmirlioğlu İlkokulu Okul Müdürü Orhan Köse, yaptığı açıklamada proje koordinatörlüğünü yapan, yürütülmesinde emeği geçen ve katkı sunan proje ekibinde yer alan Okul Müdür Yardımcıları Abdulkerim Kayacı ve Hasan Gülhan’a, İngilizce Öğretmeni Emel Çalkam ve Rehberlik Öğretmeni Arzu Kalıncı Dünya’ya teşekkür etti.
KÖSE: “ETKİLEŞİMLİ BİR EĞİTİM OLDU”
Okul Müdürü Orhan Köse, Eğitmen Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Said Tortop’a ve katılımları ile eğitimi renklendiren öğretmenlere de teşekkür ederek etkileşimli bir eğitim sürecinin gerçekleştiğini belirtti.
Köse, özel yetenekli bireylerin eğitiminin önemle üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu ifade ederek, özel yetenekli öğrencilerin yetenek alanlarının geliştirilmesinin önemini vurguladı ve eğitimde farklılaştırılmış öğretim yöntemlerine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
PROJENİN HEDEFLERİ
Köse, “Özel Yetenekli Öğrencilerin Farklılaştırılmış Öğretim Yöntemleri ile Eğitimi” başlıklı BAKKA projesinin hedefleri hakkında ise şunları söyledi:
“Projemiz, özel yetenekli öğrencilerin eğitimlerinde karşılaştığımız eksikliği en aza indirerek müfredatın onların ihtiyaçlarına göre zenginleştirilmesi gerekliliğinden ortaya çıkmıştır. Proje ile temel hedefimiz, özel yetenekli öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm öğrencilerimizin yetenekleri doğrultusunda kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayacak eğitim ortamları hazırlamak ve farklı öğretim yöntemleri ile eğitimin içeriğini zenginleştirmektir. Öğrencilerin yaratıcılık, proje tabanlı, tasarım odaklı, eleştirel düşünme ve problem çözme gibi becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmiştir. Farklılaştırılmış öğretim sayesinde tüm öğrencilere yönelik bireysel hızın ve farklılıkların dikkate alındığı daha eğlenceli ve aktif bir öğrenme ortamı sunmak amaçlanmıştır.”

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 22 saat 15 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 13 saat 27 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 20 saat 28 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 17 saat 32 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 17 saat 6 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 14 saat 45 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 11 saat 21 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 21 saat 49 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 15 saat 56 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 19 saat 22 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI