Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Öğretmen ve öğrencilere saldırı!

Öğretmen ve öğrencilere saldırı!

Kediye ekmek vermedin kavgasında 2 öğrenci ile okul yöneticileri yaralandı


Karabük’te, okulun karşısında bulunan parkta 2 bayanın kediye ekmek vermediği iddiası ile başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonrası, iki öğrenci ile okul müdür ve yardımcıları dahil 5 kişi yaralandı.
Karabük merkeze bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde ki Prof. Dr. Süheyl Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin karşısında bulunan Cumhuriyet Parkı’nda meydana gelen olaya ilişkin edinilen bilgiye göre, Melek Aydemir ile Fatma Kızgınçelik isimli iki bayan okulun öğle arasında parkta bulunan bir köfte salonuna yemek yemeye giden Özlem Akbaş isimli öğrenciye kediye ekmek vermediği gerekçesi ile tartışmaya başladı.
Tartışmanın büyümesi üzerine diğer öğrenciler durumu okul yöneticilerine bildirdi. Olay yerine gelen okul müdürü Ayşe Acar ve müdür yardımcıları, bayanlar ile öğrenciyi sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada Melek Aydemir isimli bayan oğlu Furkan Aydemir’i arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen Furkan Aydemir ve annesi ile yanındaki diğer bayan okul yöneticilerine iddiaya göre saldırdı.
Bayanların ve Furkan Aydemir’in saldırma anları ise saniye saniye cep telefonu ile görüntülendiği olayda okul müdürü Ayşe Acar, müdür yardımcıları Zafer Yılmaz ve Salih Şen ile öğrenciler Özlem Akbaş ve Mustafa Baki Bardak yaralandı. Okul yöneticileri ve öğrenciler kendi imkanları ile gittikleri Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi edildikten sonra 5 gün süreyle iş göremezlilik raporu aldı.
Olay sonrası gözaltına alınan Melek Aydemir ve oğlu Furkan Aydemir ile Fatma Kızgınçelik poliste ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, darp edilen okul yöneticileri ve öğrenciler kendilerine saldırınlar hakkında şikayetçi oldu.
Sendika olayı kınadı
Yaşanan olay sonrası Prof. Dr. Süheyl Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde basın açıklaması yapan Eğitim Bir Sen ve Memur Sen İl Başkanı Zeki Öz, öğretmen ve öğrencilerine yönelik çirkin bir saldırı ile karşı karşıya kaldıklarını ve saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.
Saldırının sorumlularının hukuk önünde hesap vermesi için her türlü çabayı göstereceklerini kaydeden Öz, şöyle dedi:
“Öğretmenler ve okul yöneticileri olarak güvenli bir okul ve okul çevresi oluşturmak ve öğrencilerin şiddet ortamından uzak tutulmasını sağlamak için gayret gösteriyoruz. Hal böyle iken belli bir yaşa gelmiş ve belli bir eğitim seviyesine ulaşmış insanlar tarafından öğrencilere ve öğretmenlere fiili şiddet dahil küfür, hakaret, tahkir ve iftira içeren saldırıları asla kabul etmiyoruz.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın2
gülücük1
kızgın1
hayran0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo