Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ MESAJLAR!.

ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ MESAJLAR!.

Utku Koleji Eğitim Kurumları’nca düzenlenen ’Utkufest Meslek Tanıtım Günleri Söyleşine katılan Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölgesi Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Erdem, öğrencilere önemli mesajlar verdi.

Erdem, Utku Konferans Salonu’nda yaptığı konuşma öncesi, okulda ki asıl bulunuş amacının, Oda Meclisi olarak aldıkları karar doğrultusunda, 2015 yılının eğitim girişimcisi ödülüne layık gördükleri Utku Koleji Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çataklı’ya ödülünü vermek olduğunu söyledi. Erdem, eğitime sağladığı katkılardan dolayı, Çataklı’yı ayakta alkışladı, alkışlattı.

ATATÜRK’E BORÇLUYUZ
Başkan Erdem, söyleşi bölümünde ise salonda bulunan öğrencilere seslendi, hayattan korkmalarını öğütledi. Mustafa Kemal Atatürk ile Abraham Lincoln’den örnekler veren Erdem, şu ifadeleri kullandı:
“Korkmayın. Hayatta her şeyiniz emanettir. Konuşmanız, yürümeniz hatta düşünceniz bile emanettir. Sizi değerli bir insan yapan bilgi ve birikiminizdir. Türkiye, bugün avrupa standartlarında bir ülkeyse, bunu Mustafa Kemal Atatürk’e borçludur. Yoksa biz Suriye, İran, Irak, Arabistan olurduk.
Erdem, insan yetiştirmekten daha kıymetli bir şey yoktur. Önce ailenize sonra öğretmenlerinize her zaman saygılı davranın. Korkmayın hayattan, korkmak için bir sebep yok. Sizi insan yapan, değerli yapan bilgi birikiminiz. Eğer bilgi birikiminiz güçlüyse, kendinize olan özgüveniniz yüksekse her zaman bu ülkeyi daha ileriye taşıyabilirsiniz. İnanmak, hayal etmek başarmanın birinci şartıdır. Ama çok iyi öğrenmeniz, çok iyi yetişmeniz lazım. Bu ülke başka türlü ileriye gitmez. Korkmayın. Bakın Abraham Lincoln, ’hata yapın, ama hile yapmayın’ diyor. Sizler bu ülkeyi daha ileriye götürmek zorundasınız. Sizin de görevleriniz ve sorumluluklarınız var.”

Erdem, konuşmasının sonunda sahneye davet ettiği Ali Çataklı’ya ödül, Özel Utku Koleji Eğitim Kurumları Müdürü Hülya Çataklı’ya ise çiçek takdim etti. Yönetim Kurulu Başkanı Çataklı, konuşması ve verdiği ödülden dolayı Erdem’e teşekkür etti.

’YURTDIŞI TATİLİ’ SPONTANE GELİŞTİ!!
Öte yandan Erdem, konuşma arasında, okulda başarı elde edecek bazı öğrenciler ile onları yetiştiren iki öğretmeni, yurtdışı tatiline göndereceği sözünü verdi. Spontane gelişen durum sonrası, salondaki öğrenciler, İrfan Erdemi coşkuyla alkışladı.
Söyleşi yaklaşık 1,5 saat sürdü.

ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ MESAJLAR!.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo