Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖĞRENCİLERDEN HALEPLİLERE YARDIM!..

ÖĞRENCİLERDEN HALEPLİLERE YARDIM!..

Zonguldak’ta, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrencilerin katkılarıyla temin edilen insani yardım malzemeleri, Haleplilere gönderildi. 

KYK Zonguldak Bölge Müdürü Hayri Bulazar, gazetecilere yaptığı açıklamada, KYK Genel Müdürlüğü ile Türk Kızılayının ortaklaşa yürüttüğü "Halep bizdir, Halep bizdendir, Halep bizimledir" projesine yurtlarda kalan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Genel Müdürlüğün talimatı üzerine ülke genelindeki tüm KYK yurtlarında barınan öğrencilerin katılımıyla kampanya başlatıldığını belirten Bulazar, Suriye’den iç savaş nedeniyle tahliye edilen vatandaşların hüzünlerini paylaşmak, onların temel gereksinimlerini temin etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bulazar, "Öğrencilerimiz, büyük fedakarlık gösterdi. Sınavları olmasına rağmen vatandaşlar ve esnafın da desteğiyle bir tır kadar malzeme topladılar. Onların il merkezi ve ilçelerde topladıkları yardımları bugün Kızılayın temin ettiği tırla uğurlayacağız. Kampanyaya destek veren tüm Zonguldak halkına sonsuz teşekkür ediyorum." dedi.

Türk Kızılayı Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün de özellikle tek tek iş yeri, dükkan ve mağazaları gezerek yardım malzemelerini toplayan öğrencileri kutladığını ifade etti.

Giysi, gıda ve temizlik maddelerini taşıyan yardım tırı, KYK kampüsünden dualarla uğurlandı. 

 
WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo