Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Öğrenciden “KARDEŞLİK MESAJI”

Öğrenciden “KARDEŞLİK MESAJI”

Ereğli’de ilkokulu öğrencisi, okula önünde “Canım Türkiyem, Büyük Milletim”, arkasında ise "Kardeşiz" adlı şiirin yer aldığı tişörtü giyip gelerek "kardeşlik mesajı" verdi.

Ereğli Nimet İlkokulu 4. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Çağrı ile annesi Fatma Danışmaz, terör olayları nedeniyle yaşadıkları üzüntüyü göstermek ve barış mesajları vermek için her dizenin ilk harfi yukarıdan aşağıya doğru okunduğunda "Kardeşiz" kelimesi çıkan akrostiş yazdı.

Annesinin, yazdıkları şiir ile “Canım Türkiyem, Büyük Milletim” sözünü bastırdığı tişörtü giyerek okula gelen öğrenci Danışmaz, AA muhabirine, terör saldırılarından herkes gibi kendilerinin de büyük üzüntü duyduklarını, toplumsal duyarlılığa katkı sağlamak için de tişört hazırladıklarını söyledi.

Tişörtle kardeşlik mesajı vermek istediklerini anlatan Danışmaz, "Bayrağımız askerlerimiz ve polislerimiz sayesinde dalgalanıyor. Milletimizin birlik ve beraberliği çok önemli. Ben de buna yaşıtlarıma mesaj vererek katkı sağlamak istedim" dedi. 

Anne Danışmaz da birlik ve beraberlikle terörün üstesinden gelinebileceğini dile getirerek, "Hain terör saldırılarından çok etkilendik. Oğlumla kardeşlik mesajına katkımız olsun istedik. Okuldaki arkadaşlarını da dikkatini çekmek için böyle bir tişört hazırladık" diye konuştu. 

Tişörtün arkasındaki akrostiş  de “Kardeşiz en harbisinden biz/ Al bayrağımızın altında/ Rengarengiz biz/Dinimiz, değerlerimiz, ecdadımız/ Etle tırnak gibiyiz, ayrılmayız/Şehitlerimizden armağan/ İstiklal Harbimiz bir/Zorlamayın boşuna!" dizeleri yer aldı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo