14 o C Kdz. Ereğli

ÖDÜL YAĞMURU

Gündem 8 yıl 10 ay 27 gün 17 saat 45 dakika önce 1424

Haberi Paylaşın

Kuruluşunun 50. yıldönümünü kutlayan Erdemir Grubu’nun, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği ’Çelik ve Yaşam Ulusal Çelik Heykel Öğrenci Yarışmasının’ sonuçlandı.

Erdemir Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi Tek Kubbe Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmaya 144 öğrencinin katıldığı belirtildi.
Yarışmada, birincilik ödülünü Hüseyin Güven alırken, ikinci Yeliz Cantekin’in ve üçüncünün ise Uygur Börte Ekinci’nin oldu ifade edildi.

Erdemir Grubu Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Banu Kalay Erton, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yetenekli gençleri teşvik edebilmeyi, benzeri girişimlerin çoğalması için diğer kuruluşlara örnek olmayı arzu ederek yola çıktıklarını söyledi.
Erton, şunları kaydetti:
“Erdemir Grubu’nun 50. yılını kutladığımız bu dönemde üçüncü kez gerçekleştirdiğimiz yarışmamızda, bir daha çeliğin sanatla buluşmasına, bu eserlerden önemli bir kısmının bizzat ürettiğimiz çeliğin kullanılarak yaratılmasına vesile olduk. Umuyorum ve inanıyorum ki yarışmamız, bu alanda eğitim alan gençlerimizin tasarım yolculuğunda hayatlarında bir fark yaratacaktır.”

İş ve sanat dünyası otoriteleri ise gerçekleştirilen yarışmayı, ’Türkiye’nin en büyük ağır sanayi kuruluşlarından biri olan Erdemir Grubu, çelik ve sanatı, yeniden bir araya getirdi” diye yorumlandı.

SERGİ 5 HAZİRAN’DAN SONRA EREĞLİ’DE…
’Çelik ve Yaşam’ konulu serginin 5 Haziran akşamından itibaren Tophane-i Amire’den yola çıkarak Erdemir Grubu’nun İstanbul, Karadeniz Ereğli, İskenderun ve Sivas’ta yer alan fabrika ve işletmelerinde sergileneceği duyuruldu.

ÖDÜL YAĞMURU YAĞDI
Yapılan açıklamaya göre, yarışmanın birincisi 5 bin, ikincisi 4 bin, üçüncüsü 3 bin lire; 10 mansiyon sahibi 2 biner, 10 jüri özel ödülü sahibi bin 500’er ve 5 Erdemir Grubu özel ödülü sahibi bin 500’er liranın sahibi oldu.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 1 saat 56 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 17 saat 8 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 9 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 21 saat 13 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 20 saat 47 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 15 saat 2 dakika önce AĞIR YARALI !
4 gün 1 saat 30 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 19 saat 37 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
20 saat 36 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 23 saat 3 dakika önce KAZA ; 2 YARALI