Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ocakçı,vatandaş kararlı!.

Ocakçı,vatandaş kararlı!.

Cumhuriyet Halk Partisi EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Åžerif Sertan Ocakçı,16 Nisan’da yapılacak Referandum öncesi yaptıkları ziyaretleri  deÄŸerlendirirken, vatandaÅŸların iÅŸsizlikten ve verilen sözlerin yerine getirilmemesinden dolayı tepkili olduÄŸunu bildirdi.

Ocakçı yazılı açıklamasında ”Önceki dönem Belediye BaÅŸkanı, Ä°lçe BaÅŸkanı, Yönetici ve Partililerle birlikte yola çıktıklarını belirterek, Bugüne kadar, Karadeniz EreÄŸli’ye baÄŸlı önde gelen yerleÅŸim birimleri olan Armutlu cuma, Esentepe, KaptaÅŸ ve Subaşı köyleri ile ÇaylıoÄŸlu beldesine yapılan ziyaretlerde çok sayıda vatandaÅŸla bir araya geldiklerini  ve bu düzenlenen ziyaretlerde kamuoyunun geniÅŸ bir kesimine ilginç gelebilecek noktalara ÅŸahit olduklarını ifade etti.

VATANDAÅž Ä°ÅžSÄ°ZLÄ°KTEN ŞİKÂYETÇİ

Ocakçı şunları kaydetti;

Vatandaşımızın büyük kısmı, günlük gibi görünen ancak kısa vadede çözülmesi zor olan sorunlarla uÄŸraÅŸmaktan referanduma ilgi bile göstermiyor. Köylerimizde yaÅŸayan yüzlerce vatandaşımız ekonomik sıkıntılardan, evlatlarının iÅŸsizliÄŸinden ÅŸikâyetçi. Bu iÅŸsizliÄŸin bir sonucu olarak da, ekmek parası peÅŸine düşen çocuklarının gurbete gitmek zorunda kalmış olmalarından da üzüntü duyuyorlar. BirçoÄŸu, köylerde mezar kazacak gençleri bile bulmanın zorluÄŸundan yakınıyor. Ziyaret ettiÄŸimiz yerleÅŸim birimlerine, özellikle pazar kurulan günlerde gitmeye özen gösteriyoruz ki, hem üreticinin hem de alım gücü gittikçe tükenen vatandaşın sorunlarını aynı anda dinleyebilelim.

ÜRETİCİYE BİR DOKUNAN BİN AH İŞİTİYOR

Üreticiye bir dokunan bin ah işitiyor. Toprağa tohum atmakta zorlanan, ekebildiği tohumdan hasat çıkarabilmek için kılı kırk yaran, o hasattan elde edebildiği ürünü de pazarda satamayan üretici perişan durumda. Birer emekli mahallesi durumuna gelen köylerde vatandaş parasızlıktan, hükümetin yerel temsilcilerinin ilgisizliklerinden yakınıyor.

YAPRAK KIMILDAMIYOR

Bölgenin bir zamanlar en canlı pazarına sahip olan KaptaÅŸ’ta, ilçenin en önemli yerleÅŸim birimlerinden biri olan Subaşı piyasasında neredeyse yaprak kımıldamıyor. ÇaylıoÄŸlu belde havasından çok uzaklaÅŸmış. Ä°ÅŸsiz gençlerin iÅŸ umuduyla bekledikleri, emeklinin, yarına Allah kerim, diyerek ömür sürmeye alıştığı bir köy görünümünde ÇaylıoÄŸlu. Maalesef bütün bunlar da mevcut hükümetin eserleri. Hangi siyasi partiye sempatisi olursa olsun, kucaklaÅŸma fırsatı bulduÄŸumuz yüzlerce vatandaşımız, böyle bir anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸinin içinde, yaÅŸadıkları sorunlara çözüm olabilecek neler olduÄŸunu soruyorlar bizlere. Sorunlarınıza çözüm yok, dediÄŸimiz zaman da, bizden de evet oyu yok cevabını veriyorlar. Bundan önceki birçok seçimde olduÄŸu gibi bu sandık öncesinde de küçük denebilecek bazı hizmetleri vaat olarak önlerine koyup oy avcılığı yapmak isteyen iktidar temsilcilerine karşı sitemliler. Bazı köylere parke sözü veren, bazı köylere hala su getirme vaadinde bulunan, Üçköy’ün giriÅŸindeki altgeçidi yeniden yapma sözü vererek vatandaÅŸa hoÅŸ görünme mantığı ile hareket eden bu iktidar yöneticilerine, vatandaşın zerrece güveninin kalmadığını net biçimde gözlemliyoruz.

HALKIMIZIN SORUNLARIYLA İLGİLENMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Köylülerimiz, bunca sorunun içindeyken, ülkenin geleceÄŸini ilgilendiren böylesine önemli bir anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸinin oldu, bitti ye getirilmek istenip istenmediÄŸini sorguluyorlar. Köylülerimiz, kendilerine birçok hizmet konusunda kendilerine köylerinden çıkacak sandık sonucuna baÄŸlı bırakıldığından ve bu yolla da baskı altına alınmak istendiklerinden söz ediyorlar.  Ä°ÅŸte köylerimizde hal böyleyken, bu sandığı önlerine koyanlardan, anayasa deÄŸiÅŸiklikleriyle ilgili net bir bilgi bile alamayan vatandaÅŸ, gönülleri hangi siyasi partiden yana olursa olsun, bu ülkenin yönetimini tek bir kiÅŸinin ellerine bırakmamakta kararlı. Bu düşüncede olan, gelecekten endiÅŸeli vatandaşımızın yanında yer almaya ve onların dertleriyle dertlenmeye, halkımızın sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceÄŸiz.”

(EreÄŸli FM Haber Merkezi )

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo