16 o C Kdz. Ereğli

Ocakcı’dan İşçi Maaşı Tepkisi!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesinde temizlik işçilerinin maaşlarında indirime gidildiğini iddia eden CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, duruma tepki gösterdiğini bildirdi.

Siyaset 6 yıl 8 ay 15 gün 21 saat 14 dakika önce 1443

Haberi Paylaşın

Ocakcı, yazılı açıklamasında, verilmiş hakların geri alınamayacağını belirtti. Aynı zamanda Ereğli Belediye Meclis Üyesi olan Ocakcı, durumun takipçisi olacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
“Hangi akla göre hareket etmektedirler?”
“İşçisine en yüksek zam yaptığı ile övünen Karadeniz Ereğli Belediyesi, çöp ve çevre temizlik konusunda Temmuz ayı içerisinde ödül alan işçilerini ödüllendirmek yerine; Temizlik işçisinin maaşına göz dikmiş durumdadır. Biz bunun böyle olacağını biliyorduk.
Ereğli Belediyesi, Temizlik İşleri işçilerinin 45-50 kişilik kısmının maaşlarında %30 ve %40’luk indirime gitme kararı almaktadır. Ve ne yazık ki; Alınan bu karar yeni yılla birlikte uygulamaya geçirilecektir. İşçinin itiraz şansı yok. İtiraz edenleri, yeni yılda sözleşme uzatmamakla, işten çıkış vermekle, ekmekle tehdit ediyorlar.
İşçilerin maaşları üzerinden hesap kitap yapanlar hangi gerekçeye, hangi akla göre hareket etmektedirler? Yaptıkları yanlış ekonomik politikaların bedelini işçilerin maaşları üzerinden mi düzeltecekler? Yoksa her sene sözleşmelerini sonlandırıp tekrar başlatarak hak ettikleri tazminatı yok sayarak mı ekonomi yapacaklar? Bu kararın arkasında olan zihniyet bilmiyor mu ki; verilmiş haklar geri alınamaz. Yoksa göreve geldikleri günden bugüne kadar iş sözü verdiklerine yer mi açıyorlar?
“Uyarıyoruz. İşçinin maaşından, ekmeğinden elinizi çekin”
Yoksa kaybettikleri tazminatların bedellerini işçilerin maaşlarından yaptıkları kesintilerle mi ödeyecekler? Yoksa bazı taşeron işçilerinin işe gelmeden aldıkları maaşlar var da onun eksiğini mi tamamlayacaklar? Yoksa belediye içerisinde müdürlerden daha yüksek maaş alan özel taşeron işçilerine özel bir zamda mı kullanılacak?
Kamuoyu bilmelidir ki, işçinin cebindeki 3 kuruşu hesap edenler Ereğli Belediyesinin ekonomisinin iyiye gitmediğini ispat edercesine hareket ediyorlar. Belediyemiz ekonomik olarak tehlikeli bir düzlemdedir. Uyarıyoruz. İşçinin maaşından, ekmeğinden elinizi çekin.
Bu zihniyet sahipleri bilmelidir ki; fesih tehdidi ile işçileri yıldırmaya çalışanlar, İşçilerin evlerine götürecekleri ekmeğe keyfi müdahaleler yapan bu zihniyet karşısında işçilerimiz sahipsiz değildir. Bu kararı alanlar bilmelidirler ki; Biz işçilerimizin haklarını size yedirmeyeceğiz. İşçilerimizin hak mücadelesinde de sonuna kadar yanında olacağız.”

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 4 saat 21 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 19 saat 33 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 2 saat 34 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 23 saat 38 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 23 saat 12 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 17 saat 27 dakika önce AĞIR YARALI !
4 gün 3 saat 55 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 22 saat 2 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
23 saat 1 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 1 saat 28 dakika önce KAZA ; 2 YARALI