13 o C Kdz. Ereğli

OCAKÇI, İKİ PROJESİNİ AÇIKLADI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Siyaset 5 yıl 6 ay 7 gün 5 saat 38 dakika önce 1390

Haberi Paylaşın

*Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığına talip olduğunu açıklayan CHP eski İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, belediye başkanı olması durumunda, ilçe “Yaşam Köyü” yaptıracağının sözünü verdi.
*Ocakcı ayrıca, belediye bütçesini, üniversite sınavlarına hazırlanan ancak maddi sıkıntı nedeniyle ek ders alamayan öğrenciler için seferber edeceğini ilan etti.

Ocakçı, aday adaylığını Süleyman Seba Sokak’taki parti binası önündeki düzenlediği toplantı ile açıkladı.

Oluşturulan platformda kalabalığa seslenen Ocakçı, yaşanabilir ve mutlu bir Ereğli oluşturmak için yola çıktıklarını söyledi.
Projelerinden bazılarına açıklamadan önceki sözlerinde AK Parti’yi ve isim vermeden dillendirdiği Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı eleştiren Ocakcı, şunları söyledi:

“KARDEŞÇE YÖNETECEĞİZ”
"4,5 Yıldan beri o kadar kötü yönetiyorlar ki bu kenti kendi adamları bile 10 tane aday çıkarttılar karşısına. Bizim muhalefet etmemize bile gerek kalmadan 10 tane adayları var karşısında. Bu başarısız olduklarını gösteriyor.
Biz hizmet etmek için geliyoruz. Kişi anlamında gelmiyoruz, biz ekip olarak gelmek istiyoruz. Ben belediye başkanıyım diye değil biz belediye başkanı olacağız. Bu memleketi hep beraber kardeşçe yöneteceğiz.
Bizim kuracağımız belediye meclisi, zenginler meclisi olmayacak. Her meslekten mümkün olduğunca her mahalleden temsiliyetin olduğu belediye meclisi olacak. Ereğli'de 4,5 senedir meclis üyeliği yapmaktayım, azıcık ne olduğunu bilmekteyim, eleştirmekte ve doğruyu göstermekteyim.

"TEMİZ SU İÇİRECEĞİM"
Bu memleketin insanına çamur gibi su içirmeyeceğiz. O mecliste çıkıp elimize bir bardak alıp da bu temiz diyerek şov yapmayacağız. Kendimiz ne içiyorsak ne yiyorsak onu içirecek yedireceğiz. Biz bu kentin insanlarının hayalleri ile oynamayacağız. Bu memlekete kampüs yapacağız, müjde demeyeceğiz yapamayacaksak. Onlar gibi boş boş sırıtıp Ereğli'ye kampüse gerek yoktu demeyeceğiz. Biz insanları televizyon ve basında kandırmayacağız. Her gün televizyon basın karşısına çıkıp müjde demeyeceğiz.”

YAŞAM KÖYÜ SÖZÜNÜ VERDİ
Sözleri zaman zaman alkışlar ile kesilen Ocakcı, projelerinden bazılarını aktırdığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Bu kentte özel çocuklar var. Bir annenin diyor ki özel çocuğu için, ‘Allah beni çocuğumdan önce öldürmesin, canımı almasın. Geride o çocuğum, kimsesiz kalmasın. Bu tedirginlik ile Ereğli’de yaşayan aileler var. Çocuklarının hayatta tek başına kalmaları korkusu ile günlerini geçiriyorlar. Ölmekten korkmuyorlar; o çocuklarını yalnız bırakmaktan, biçare bırakmaktan korkuyorlar.

SÖZ VERDİ
İşte buradan söylüyor ve söz veriyorum. Bu Ereğli’ye özel çocuklar izin bir Yaşam Köyü yapacağım. Bu şekilde dua eder bir annenin gözyaşı için dünyayı yakmayan Sertan ne olsun?
Onların, kurulacak köyde gönül rızası ile yaşamalarını, kendi hayatlarını idame etmelerini sağlayacağız. Bu, bizim bir kere bırakın belediye başkanlığını, bu insanlık görevimizdir. Belediye çıksın, yeri (Yaşam Köyü için) yeri göstersin. BU köyü kurmak çok büyük masraf değildir. Bu, belediye için devede kulaktır. Bu, işte sosyal belediyeciliktir. Buradan tekrarlıyorum; bin annenin gözyaşı için bu dünyayı yakacağız, bunu bilsinler.”

BELEDİYE BÜTÇESİNİ, BAKIN NE İÇİN SEFERBER EDECEK!!!
Belediye bütçesini, üniversite sınavlarına hazırlanan ancak maddi sıkıntı nedeniyle ek ders alamayan öğrenciler için seferber edeceğini ilan eden Ocakcı, şu ifadeleri kullandı:
“Ekonomik durumu iyi olmayan anne-babalara sesleniyorum. Üniversiteye girmek zaten bir dert, buraya girene kadar çocuklar için eğitim masrafları ayrı bir derttir. Etüt merkezlerine, özel derslere insanların gücü artık yetmiyor. Ama çocuğu bu yarıştan geri kalmasın diye anne ve babanın yapmayacağı şeyde yoktur.
Sesleniyorum; bütün mahallelerde ekonomik durumu olmayan insanların üniversiteye hazırlanan çocukları için Ereğli Belediyesi’nin ekonomisini seferber edeceğim.”
Konuşmaların sonunda Ocakcı, kendisine iletilen tebrikleri kabul etti.

OCAKÇI, İKİ PROJESİNİ AÇIKLADI

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 14 saat 1 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
3 gün 5 saat 13 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 12 saat 14 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
7 gün 9 saat 18 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
7 gün 8 saat 52 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 3 saat 7 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 7 saat 42 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 13 saat 35 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 8 saat 41 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 11 saat 8 dakika önce KAZA ; 2 YARALI