Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

OCAKÇI: ’HADDİNİ AŞAN İFADELER’

OCAKÇI: ’HADDÄ°NÄ° AÅžAN Ä°FADELER’

Kdz.EreÄŸli TSO BaÅŸkanı Tetiker’in darbe giriÅŸimi sonrası muhalefete yönelik söylemlerine CHP Kdz.EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Ocakçı yanıt verdi:  

"Kentimizde ticaretin ve sanayinin devamını ve geliÅŸmesini saÄŸlamakla yükümlü olan TSO’nun başındaki Tetiker ne yazık ki siyasi bir söylemde bulunuyor. Tetiker, bu söylemiyle muhalefet partilerini “darbe sebebi” olarak göstererek hedef haline mi getirmek istiyorsunuz? Yoksa iktidar partisine sevimli mi gözükmeye çalışılıyorsunuz? Yoksa Türkiye’nin siyasi muhalefet partilerini darbe sebebi olarak göstermeniz konusunda kimsenin bilmediÄŸi sadece kendinizin bildiÄŸi bir bilgimi var? Böyle bir bilgiye sahip iseniz bunu kamuoyu ile paylaÅŸmaya ve ispata davet ediyorum"   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz.EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Sertan Ocakçı, Kdz.EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) BaÅŸkanı YaÅŸar Tetiker’in önceki gün düzenlediÄŸi basın toplantısında 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrası muhalefete yönelik söylemlerine sert tepki gösterdi.   Tetiker’in muhalefet partilerinden özür dilemeye davet eden Ocakçı yazılı açıklamasında, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrası yaÅŸanan zor dönemlerin halkın birlik ve düşüncesi ile, ’darbeye hayır’ diyerek demokrasiye sahip çıktığını hatırlattı. Bu birlikteliÄŸe tüm siyasi partiler, sendikalar, meslek odaları, sivil toplum kuruluÅŸları ve halkın Cumhuriyet, demokrasi için tek vücut olarak güç verdiÄŸine vurgu yapan Ocakçı ÅŸu ifadelere yer verdi:  

"Bu konuda Cumhuriyet Halk Partimiz de, Genel BaÅŸkanı Sayın Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun öncelikle milletvekillerimize “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gidin” talimatı ve ardından ortaya koyduÄŸu duruÅŸu ile gereken tavrı sergilemiÅŸtir.  Ancak ülkemiz genelinde tüm partilerimizin, Sivil Toplum KuruluÅŸlarının, Ãœlkemizin tamamının kenetlenmesine ve birlik beraberliÄŸimizin oluÅŸumuna, TSO Kdz. EreÄŸli Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Sayın YaÅŸar Tetiker’in talihsiz açıklamaları gölge düşürmüştür.  

Sayın Tetiker, düzenlediÄŸi bir basın toplantısında 15 Temmuz’a yönelik deÄŸerlendirmesinde;  “Türkiye’de genellikle baktığınızda, benim analiz ve tespitlerimde, bu zemini hazırlayan muhalefettir. Muhalefet sürekli iktidara siyasi olarak yüklenir, siyaseti tamamen itibarsız hale getirirler, ondan sonra da ’gelsin, buyursun ihtilal yapsın’ diye bir davetiye çıkar. Bizde her zaman söylediÄŸimiz bir söz vardır; muhalefet, iktidarı iÅŸ yaptırmama üzerine kurulmuÅŸtur. OrtadoÄŸu kültürüdür bu. Bırak adamın elini kolunu baÄŸlama iÅŸ yapsın. Bekle, halk beÄŸenmezse zaten seni getirir, sabırla bekle. Bizde öyle bir ÅŸey yok. Bizde ağır hakaretler, ayaktan, peçeden çekme iÅŸ bozma…”sözleri ve açıklaması ile ülkemizin tümüyle kenetlendiÄŸi, siyasi birlikteliÄŸin demokrasi adına oluÅŸtuÄŸu bir dönemde suç isnat edecek açıklaması anlamsızdır. Ãœlke yönetiminin ve demokrasinin ’olmazsa olmazı’ olan muhalefeti, ’Darbe sebebi’ olarak göstermesi ise açıkça talihsiz ve haddini aÅŸan ifadelerdir.  

Bu sözleri üzerine Sayın Tetiker’e Cumhuriyet Halk Partisinin önemini ve tarihsel sürecini hatırlatmakta fayda olduÄŸu inancındayız. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduÄŸu günden bugüne kadar olan süreç içerisinde darbelere ve diktalara her zaman karşı olduÄŸunu beyan etmiÅŸ ve Darbelere karşı duruÅŸ tavrını sergilemiÅŸ en köklü siyasi partidir. Yine hatırlatmak isteriz ki; Bugüne kadar olan tarihsel ve siyasi süreç incelenirse açık ve seçik görülür ki; CHP, Darbelerden en çok zarar görmüş siyasi partidir. Darbelerden zarar gören, partisi kapatılan, siyasi liderlerine darbe sebebi ile siyasal yasaklar getirilmiÅŸ parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Ana muhalefet görevi gören Türkiye’nin en köklü siyasi partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin de  içinde bulunduÄŸu muhalefet görevi olan partileri halkımıza darbe sebebi olarak göstermek siyasi tarihi bilmezden gelmektir.  

Kentimizde; Ticaretin ve Sanayinin devamını ve geliÅŸmesini saÄŸlamakla yükümlü olan TSO’nun başındaki Sayın Tetiker ne yazık ki siyasi bir söylemde bulunuyor. Sayın Tetiker, bu söylemiyle muhalefet partilerini “darbe sebebi” olarak göstererek hedef haline mi getirmek istiyorsunuz? Yoksa iktidar partisine sevimli mi gözükmeye çalışılıyorsunuz? Yoksa Türkiye’nin siyasi muhalefet partilerini Darbe sebebi olarak göstermeniz konusunda kimsenin bilmediÄŸi sadece kendinizin bildiÄŸi bir bilgimi var? Böyle bir bilgiye sahip iseniz bunu kamuoyu ile paylaÅŸmaya ve ispata davet ediyorum.  

"TEKZÄ°P ETMESÄ°NÄ° Ä°STÄ°YORUZ"

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ; Sayın Tetiker’in bu ifadeleri hiçbir ticaret ve sanayi erbabının fikri olmadığını biliyoruz ve Sayın Tetiker’in ortaya attığı bu fikirleri ticaret ve sanayi odası üyelerinin hiç birinin savunmadığını da biliyoruz.  Sayın Tetiker’in bu sözlerinde hedef haline getirdiÄŸi Muhalefet partilerinden ve Cumhuriyet Halk Partisinden özür dilemesini ve özellikle temsil ettiÄŸi Ticaret ve Sanayi Odası mensuplarının fikrinin bu yönde olmadığını tekzip etmesini istiyoruz" 

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo