Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

OCAK-TEMMUZ BİLANÇOSU

OCAK-TEMMUZ BİLANÇOSU

Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu’na (TTK) baÄŸlı maden ocaklarıyla ve yer üstündeki iÅŸ yerlerinde bu yılın ocak-temmuz dönemindeki iÅŸ kazalarında 1 işçi hayatını kaybetti, bin 199 kiÅŸi yaralandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TTK’ya baÄŸlı müessese müdürlüklerinden Kozlu, Karadon, Ãœzülmez, Amasra ve Armutçuk’taki maden ocaklarında göçük, nakliyat, patlayıcı madde, makine, elektrik ve malzeme taşınmasıyla yer üstünde nakliyat, makine ve elektrik iÅŸleri sırasındaki iÅŸ kazalarında yaralanan madenciler, tedavi edildi.

Yer üstünde bin 803, yer altında 7 bin 69 olmak üzere 8 bin 872 işçinin çalıştığı TTK’daki maden ocaklarında göçük ve gaz zehirlenmesi gibi iÅŸ kazalarının yanı sıra üretim aÅŸamasında ve nakliyat sırasında yaÅŸanan dikkatsizlikler nedeniyle yaralan işçiler hastanelere kaldırıldı.

Ocak-temmuz dönemindeki iÅŸ kazalarında genel müdürlükte 13, Kozlu’da 153, Karadon’da 534, Ãœzülmez’de 280, Amasra’da 95 ve Armutçuk’ta 124 olmak üzere bin 199 kiÅŸi yaralandı. Armutçuk Müessesesi maden ocağında 10 Mart’ta meydana gelen göçükte ise 1 işçi yaÅŸamını yitirdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo