Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

OCAK: ’HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ’

OCAK: ’HER TÃœRLÃœ DESTEÄžE HAZIRIZ’

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu bünyesinde Teknoloji Fakültesi kazandırılması noktasında başlatılan çalışmalar sonuç vermeye başladı. ilçeye 4 yıllık Teknoloji Yüksekokulu kazandırılacak. Okul bünyesindeki Kredi Yurtlar Kurumuna ait erkek öğrenci yurdunun Yüksekokul binasına dönüştürülmesi istenirken, mevcut yurtlar için ise belediyeye ait su deposunun bulunduğu alan gösteriliyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu bünyesinde Teknoloji Fakültesi kazandırılması noktasında başlatılan çalışmalar sonuç vermeye başladı. ilçeye 4 yıllık Teknoloji Yüksekokulu kazandırılacak. Okul bünyesindeki Kredi Yurtlar Kurumuna ait erkek öğrenci yurdunun fakülte binasına dönüştürülmesi istenirken, mevcut yurtlar için ise belediyeye ait su deposunun bulunduğu alan gösteriliyor.

Alaplı’da 2011 yılında dillendirilmeye baÅŸlanan Bülent Ecevit Ãœniversitesi (BEÃœ) Alaplı Meslek Yüksekokulu bünyesinde Teknoloji Fakültesi kazandırılmasına yönelik giriÅŸim ÅŸimdilerde gerçeÄŸe dönüşüyor. AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu’nun giriÅŸimlerinin sonuç vermeye baÅŸladığı 4 yıllık Teknoloji Yüksekokulu  ile ilgili çalışmaların son aÅŸamaya geldiÄŸi öğrenilirken, AK Parti
Zonguldak Milletvekili baÅŸta olmak üzere BEÃœ Rektörü Mahmut Özer ve Alaplı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden’in de çok istediÄŸi Teknoloji Yüksekokulu’na  Alaplı’nın kanaat önderleri de tam destek veriyor.


OCAK, "HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ"
Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı Recep Ocak, ilçeye 4 yıllık Teknoloji Yüksekokulu  kazandırılması noktasında TSO olarak ÅŸartsız desteÄŸe vermeye hazır olduklarını belirterek, Alaplı olarak artık fakülteye hazırız. Biz TSO olarak ÅŸartsız desteÄŸe vermeye hazırız. Artık Ä°lçemizdeki Yüksek okulun hem sayısal olarak belli bir yere geldiÄŸini bundan sonraki sürecin artık fakülteyle devam etmesi gerektiÄŸini düşünüyorum. Ä°lçedeki eÄŸitim kalitesini ve öğrenci sayısına artması doÄŸal olarak ta TSO olarak bizim Ä°lçe ekonomisindeki esnafımızın ticaretini geliÅŸmesini saÄŸlayacaktır. Hem de ilçenin sosyolojik yapısını deÄŸiÅŸtirecektir. Öğrenciler bulunduÄŸu yere çok büyük katma deÄŸer saÄŸlar. EÄŸer Alaplı’ya bir 4 yıllık  Yüksekokul   yapılırsa Ä°lçemizin çehresini geliÅŸmesinin ve büyümesine büyük önem kazandırır. Biz bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız" dedi.


GELGEÇ, " SONUNA KADAR DESTEKÇİSİYİZ"
Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası BaÅŸkanı Muharrem Gelgeç’de Alaplı’ya Teknoloji Yüksekokulu  kazandırılması noktasında gereken her türlü desteÄŸe hazır olduklarını belirterek," Alaplı’ya Teknoloji Yüksekokulu  kurulmasına yönelik giriÅŸimlere oda olarak tam destek veriyoruz. 2011 yılında dinlendirilmeye baÅŸlanan Alaplı’ya Tekonolji Yüksekokulu  için herkesin birlik ve beraberlik içinde çalışması gerekiyor. Alaplı’mız artık bir fakülteyi hak ediyor. Biz oda olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız" diye konuÅŸtu.

MEVCUT YURTLAR YÜKSEKOKUL BİNASINA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ
Alaplı Meslek Yüksekokulu bünyesinde hizmet veren Kredi Yurtlar Kurumuna ait 500 kişilik erkek öğrenci yurdu ise okul eğitim binasına yakınlığı sebebiyle sıkıntı oluştururken ilçeye yapılması düşünülen Teknoloji Fakültesi ile ilgili yurt binaların fakülte binasına dönüştürülmesi isteniyor. Yurt binası için ise belediyeye ait su deposunun bulunduğu alanın en uygun alan olarak gösteriliyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo