Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI!.

OCAK AYI MECLÄ°S TOPLANTISI YAPILDI!.

Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Ocak Ayı Meclis toplantısında yaptığı konuÅŸmada, vefat eden eski belediye baÅŸkanlarından Ruhi CöbekoÄŸlu ile terör saldırılarında hayatını kaybeden ÅŸehitlerimizin isimlerini Kdz.EreÄŸli’de yaÅŸatacaklarını açıkladı.

Kdz.Ereğli Belediyesi Ocak ayı olağan toplantısının ilk oturumu AKM Nikah Salonunda gerçekleştirildi.

Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce yaptığı açıklamada, 2017 yılında güzel hizmetlere imza atacaklarını belirterek; “2016 yılını geride bıraktık, yeni bir yıla baÅŸlamış oluyoruz. Ve yeni yılda yeni planlar, yeni çalışma dönemi baÅŸladı. Geçen yıl yoÄŸun bir çalışma temposunu geçirdik ve hepinize gösterdiÄŸiniz gayretler için teÅŸekkür ediyorum. Ä°nÅŸallah yeni yılda da güzel hizmetlere imza atacağız” dedi.

BaÅŸkan Uysal konuÅŸmasını şöyle sürdürdü; “2016 yılının son günlerinde kıymetli büyüğümüz büyüğümüz Ruhi CöbekoÄŸlu’nu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah’tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Yaptıkları hizmetler için kendilerine şükranlarımızı sunuyorum.  Son ayda da geçen yılda da hain terör saldırılarına maruz kaldık. Terörü lanetliyorum. Ä°nÅŸallah bir daha terör olaylarına maruz kalmayız. Åžehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Tabi ki bölgemizde de ÅŸehitlerimiz oldu. Åžehitlerimizin isimlerini verme çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bu çalışmalarımız sonuçlandığında sizlere daha detaylı bilgi vereceÄŸim.”

HALEP’E YARDIM KAMPANYASI..

BaÅŸkan Uysal, gıda bankası kurarak ihtiyaç sahibi ailelere destek olduklarını, Halep içinde yardım kampanyası baÅŸlattıklarını belirterek; “Belediyemiz bünyesinde gıda ve giyim bankasında kurduk. Yıl boyunca gıda ve giyim hizmetlerimiz devam edecek. Geçen hafta da Halep’e yardım kampanyası düzenledik. Katkılarından dolayı ve duyarlılıkları nedeniyle EreÄŸli halkına teÅŸekkür ediyorum. Åžuan kampanyamız devam ediyor, Cuma günü son bulacak. Ä°nÅŸallah bu konuda da duyarlı olan halkımız katkılarını sürdürecektir” dedi.

“RUHÄ° CÖBEKOÄžLU VE ÅžEHÄ°TLERÄ°N Ä°SMÄ° YAÅžATILACAK”

BaÅŸkan Hüseyin Uysal, gündem maddelerine geçilmeden önce CHP grubu tarafından 3 ayrı konuda verilen önergeleri deÄŸerlendirerek, Ruhi CöbekoÄŸlu ve Åžehitlerin ismini EreÄŸli’de yaÅŸatacaklarını, Amatör Spor Kulüplerine de gerekli desteklerin saÄŸlandığını vurguladı ve bunlar için önerge vermeye gerek olmadığını söyledi.

“Yapmazsak önerge verin” diye konuÅŸan BaÅŸkan Uysal; “Ruhi CöbekoÄŸlu konusunda ben hassasım. EreÄŸli’mize katkı veren, hizmet eden her kiÅŸinin ismine yakışır yerlerde yaÅŸatılmasına tarafım. Bu konuyu deÄŸerlendireceÄŸiz, yaÅŸaması lazım. Bunun için AK Parti grubu, CHP grubu bütün meclis üyesi arkadaÅŸlarımızla bir araya gelir yapacağımız çalışmaları deÄŸerlendiririz. Ruhi CöbekoÄŸlu’nun uygun bir yere isminin verilmesi konusunda hassas davranırız. Spor kulüplerine eÅŸit olarak davranıyoruz. Amatör spor kulüplerimizin de her zaman yanındayız, katkı da veriyoruz. Amatör spor kulüplerimizin yöneticileriyle de bir toplantı yaptık, kendilerini dinledik. Biz gereÄŸini yapıyoruz. Åžehitlerimizin isimlerinin verilmesi konusunda da biz zaten bir çalışma yapıyoruz. Hak ettikleri yerlere isimlerini vereceÄŸiz. Ancak bu konuda da BaÅŸbakanlığın bir genelgesi var. O genelge doÄŸrultusunda isim verme ve yardımların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı üzerinden tek elden gerçekleÅŸtirilmesi yönünde bir genelge. Bizde yazışmalarımızı yapıyoruz. Åžehitlerimizin isimlerini ilçemizde yaÅŸatacağız. Bunun için önerge vermenize gerek yok. Yapmazsak sorarsınız” dedi ve CHP grubunun verdiÄŸi önergeler gündeme alınmadı.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

BaÅŸkan Uysal’ın açıklamalarının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Belediye Meclisinin aylık toplanma günü her ayın ilk ÇarÅŸamba günü saat 10.00, Meclisin tatil olacağı ay olarak da AÄŸustos ayı belirlendi.

Ocak ayı Meclis toplantısının ilk oturumunda ayrıca Denetim Komisyonu üyeleri belirlendi. Yapılan oylama sonucunda AK Parti Grubundan Mehmet Erdoğan, Sezai Meriç, Hasan Pınarcık, CHP Grubundan Mustafa Başhan ve Coşkun Öztürk komisyon üyeliğine seçildi.

Meclis 2. Oturumunu PerÅŸembe günü saat 10.00’da AKM Nikah salonunda toplantısını sürdürecek.

OCAK AYI MECLÄ°S TOPLANTISI YAPILDI!.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo