14 o C Kdz. Ereğli

O Proje Hakkında Bilgi Verildi!

Sanayi alanına yönelik üretim yapmak isteyen her bir KOBİ’ye 1 milyon liraya kadar destek verilebiliyor…

Ekonomi 6 yıl 7 ay 8 gün 18 saat 19 dakika önce 636

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO), KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında yayınlanan “Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ’lerin Payının Artırılması” konulu proje çağrısı hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Zonguldak KOSGEB İl Müdürü Güven Aktaş, toplantıda konuşmasında, KOBİ Gelişim Destek Programının geçen senenin başında yürürlüğe girdiğini ve bu süre içerisinde 5 tane çağrıya çıktıklarını söyleyerek şunları kaydetti:

“Bu 5 çağrıda Zonguldak bölgesinde 70’den fazla başvuru aldık, 36 tanesini destekleme kararı verdik. Maalesef geçen sene yaşanan ekonomik sıkıntılar ve darbe girişimi neticesinde insanlar geleceğini göremediğinden bu tür yatırımlardan vazgeçtiler. En sonunda 26 işletmemizin projeleri devam ediyor. Toplamda geçen sene 5 çağrıda 12 milyonluk bir bütçe tahsis etmiştik KOBİ’lere ancak bu rakamın 2 buçuk milyonu gerçekleşti. Çok az bir miktarda gerçekleşme oldu. Bu seneki çağrımızda inşallah daha fazla destek vermek istiyoruz.”

Başvuru tarihi verdi!
Aktaş, Zonguldak’ın eskiden beri sanayi geçmişi ve kültürünün bulunduğunu hatırlatarak, “2 tane OSB’miz var. Bu çağrımızda sanayiye üretim yapmak isteyen, eksiklerini gidermek isteyen KOBİ’lerimize destek sağlamayı amaçlıyoruz. Türkiye çapında 500 milyonluk bir destek öngörüldü, her KOBİ’ye 1 milyona kadar destek verebiliyoruz. 11 Eylül’de başladı bu program 20 Ekim’e kadar başvurularınızı bekliyoruz" diye konuştu.

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 2 saat 19 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 3 saat 31 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 21 saat 36 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 18 saat 49 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 21 saat 10 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 15 saat 25 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
2 gün 23 saat 32 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
1 gün 19 saat 41 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 39 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
6 gün 12 saat 43 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !