Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

O’NU KİM ÖLDÜRDÜ!..

O’NU KÄ°M ÖLDÃœRDÃœ!..

Zongulda’ın EreÄŸli ilçesinde, kocasını sopa ile öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kadının davasında geliÅŸme yaÅŸandı.

Geçen yıl 19 Haziran’da ilçesiye baÄŸlı Alacabük köyünde meydana gelen olayın yargılama süreci devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, 63 yaşındaki Muhammet K., iki katlı evlerinin üst katındaki tuvalette ölü bulundu. Olaydan sonra Muhammet K.’nın eÅŸi Huriye K., "EÅŸi Kasten Öldürme" suçlamasıyla ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklanarak yargılanmaya baÅŸlandı. Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruÅŸmada Huriye K.’nın iki oÄŸlu Dursun K. ve Rıza K.’nın tanık olarak ifadelerine baÅŸvuruldu.
DuruÅŸmada köy muhtarı Salim Ö.’nün de tanık olarak ifadesine baÅŸvuruldu. Köy muhtarı Salim Ö., ölen Muhammet K.’nın oÄŸlu Ergin K.’nın kendisini arayarak ’Babam çatıdan düştü, başı kanıyor, bize kadar gelsene’ dediÄŸini anlattı. Ardından diÄŸer oÄŸlu Dursun K.’nın da kendisini araması üzerine evlerine gittiÄŸini anlatan Salim Ö., "Ergin’e babasının nerede olduÄŸunu sorduÄŸumda bana ’yukarı’ cevabını verdi. Ben de ’Hani çatıdan düşmüştü?’ diye sordum. Yukarıya çıktığımızda etraf karanlıktı. Küçük bir odada el feneriyle baktığımızda maktül Muhammet K.’nın başında oÄŸlu Rıza vardı. Etrafa baktığımda ise çatıdan düşme gibi bir durum olmadığını anlayıp hemen jandarmaya haber verdim" diye ifade etti.
YaÅŸanan olaydan yaklaşık 1.5 yıl önce aza arkadaşıyla birlikte Muhammet K.’nın evine misafirliÄŸe gittiklerini de ifade eden Salim Ö., "Huriye bize eÅŸi ile gelini Melda arasında iliÅŸki olduÄŸundan şüphelendiÄŸini söyledi. Bunun üzerine Muhammet K. da ’öyle bir ÅŸey olmaz’ deyip tepki gösterdi. Ardından da çıktı. Biz de öyle bir ÅŸey olmayacağını söyledik. Olay öylece kapandı" dedi.

Savcıdan "İlk celsede neden anlatmadın?" sorusu
DuruÅŸmada hazır bulunan ve söz alan Rıza K. ise daha önce söylemek isteyip fırsat bulamadığı bazı ÅŸeyler olduÄŸunu söyledi. Babasının ölümünden sonra kardeÅŸi Ergin’in olayın meydana geldiÄŸi günün en mutlu günü olduÄŸunu söylediÄŸini anlatan Rıza K., "Ben daha önce söylemek istemiÅŸtim. Ancak fırsat bulamamıştım. Bazı ÅŸeyler söylemek istiyorum. Babamın ölümünden sonra biz jandarmada ifade verip eve gelmiÅŸtik. Ergin ve eÅŸi yemek yiyordu. Ergin babam ölmüş olmasına raÄŸmen çok mutluydu ve bu benim en mutlu günüm bilet alırsam 19 numaralı alacağım diyerek babamın öldüğü günü kast ederek söyledi. Hatta bu nedenle neredeyse kavga edecektik. EÅŸi Melda ile aralarında yemek yerken tartışma çıktı. Ben bu sırada yukarıda annemin odasındaydım. Ancak pencereden sesler duyuluyordu. Ergin eÅŸi Melda’ya ’Sen beni de kendini de yakacak mısın?" gibi ÅŸeyler söylüyordu. Bunları kulağımla iÅŸittim ancak bu son söylediÄŸim olay yemek yerken meydana gelen olay deÄŸil. Ondan önce meydana gelmiÅŸ olay" dedi.
Rıza K.’nın sözleri üzerine Cumhuriyet Savcısı ilk celsede bunları neden anlatmadığının sorulmasının talebi üzerine Rıza K., "Emin olmak istedim. Tavırlarını görmek istedim. Bu nedenle daha önce bunları söylemedim. Ancak mahkemeden sonra kardeÅŸimle tartışmalarımız devam etti. Kendisi itiraf etti. O yüzden ÅŸimdi bunları söylüyorum. Ä°tiraf etti derken biz tartışırken bunu ispat edemezsiniz diye söylüyordu. Nasıl yaptığını söylemiyordu. Ancak ben yaptım ama ispat edemezsiniz diye söylüyordu" dedi.
Bunun üzerine söz alan tutuklu sanık Huriye K., aÄŸlayarak "Biz oÄŸlum Ergin’den ben ve diÄŸer çocuklarımın hepsi korkuyorduk. Kendisi evin içerisinde bıçakla dolaşıyordu. Hatta kendisini bu nedenle jandarmaya ÅŸikayet edecektim. Ancak ölen eÅŸim bana engel oldu" dedi.
Mahkeme heyeti, suç duyurusu niteliÄŸi taşıyan ifadelerin hükümle birlikte deÄŸerlendirilmesiyle, sanık Huriye K.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. DuruÅŸma ileri bir tarihe ertelendi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo