7 o C Kdz. Ereğli

O KİŞİ HAKKINDA KARAR VERİLDİ...

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Asayiş 5 yıl 2 ay 23 gün 10 saat 26 dakika önce 881

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli’de, tarım aracına boynundan bağladığı iple sürükleyerek köpek öldüren kişi hakim karşısına çıktı. Adliye önünde ise olayı gerçekleştiren kişiye tepki vardı.
Ereğli’ de geçtiğimiz gün meydana gelen olayda Dağlıca köyünde oturan T.D. nin kullandığı patpatın kasasına iple bağlanan köpek hayatını kaybetmiş, daha sonra da ormanlık alandaki çöplük alana atılmıştı. Haberin yayınlanmasının ardından harekete geçen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayı gerçekleştirdiği öne sürülen T.D’yi gözaltına almıştı. Jandarma’da ifadesi tamamlanarak Adliye’ye sevk edilen T.D, meydana gelen olayın ardından kabahatler kanununa göre para cezası kesilerek serbest bırakıldı.

İFADESİNDE NE DEMİŞTİ?
Yaşanan olayda T.D, ilk ifadesinde, evinin önünde gezen sokak köpeğini hayvan barınağına götürmek için tarım aracının kasasına bağladığını ve araç hareket halindeyken, köpeğin dışarı atladığını ileri sürdü. Hayvanı seyir halindeyken fark etmediğini de iddia eden T.D, köpeği telef olduktan sonra gördüğünü, ipin boğazına dolanması sonucu köpeğin boğulduğunu öne sürmüştü.

KANUNDA YERİ YOK!
Kararın duyulmasının ardından Adliye önünde bekleyen Ereğli Gönülden Hayvan Sevenler Derneği Başkanı Belgin Alcan, T.D’nin işlediğini öne sürdüğü suçun Türk Ceza Kanunu’nda yeri olmadığını ve sadece kabahatler kanunundan para cezası kesildiğini söyledi.
Özellikle köylerde bu tür olayların engellenmesi için farkındalık projesi yapacaklarını kaydeden Alcan şöyle dedi:

HAYVAN SEVENLER, KÖYLERE GİDECEKLER
“Başsavcımız ile görüşme yaptık. Olayın kabahatler kanunun da yer almasından kaynaklı işlenen suçun Türk Ceza Kanunun’da yer almadığı için para cezası alacak. Bu olay yasaların boşluğundan kaynaklanıyor. Bu olay kabahatler kanunundan çıkıp Türk Ceza Kanunu’nda yer aldığı zaman hapis cezası alabilir konumuna geldiği zaman ancak ceza alabiliyor. Umarım biz burada bir farkındalık yaratmışızdır. Sayın Başsavcıya da aynısını söyledim. Yakınları ile de burada konuştum. Bu sadece bir olay. Türkiye’ de Dünya’da binlercesi gerçekleşiyor. Ama biz bugün olan olayı bir farkındalık haline getirerek kişinin köyüne de giderek hatta Kaymakam Bey ve Başsavcı beyde bizlere eşlik edecek.
Projeyi de ben kendilerine sundum. Biz bunu farkındalık çalışmasına çevirerek köye gidip köyde yaşayanların sadece kendi yetiştirdikleri tavuğu, ineğin dışında kendisine faydası olmayan başka bir canlıyı yok sayması, patpatına bindirip dağ bayır bırakıp kurtulayım zihniyetinden uzaklaştırarak o köylüyü farkındalığa davet edeceğiz. O şahsı da bunun öncüsü kılarak orada ki bütün sokak hayvanlarını rahat rahat yaşamasını sağlayabiliriz.”
Adliye önünde toplanan Ereğli Gönülden Hayvan Sevenler Derneği üyeleri açıklamanın ardından adliyeden ayrıldı.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 4 saat 36 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 16 saat 37 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 13 saat 4 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 12 saat 5 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 17 saat 58 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 7 saat 12 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
4 gün 2 saat 42 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 15 saat 31 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 4 saat 7 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 7 saat 42 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?