Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

O KİŞİ HAKKINDA KARAR VERİLDİ...

O KİŞİ HAKKINDA KARAR VERİLDİ...

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli’de, tarım aracına boynundan baÄŸladığı iple sürükleyerek köpek öldüren kiÅŸi hakim karşısına çıktı. Adliye önünde ise olayı gerçekleÅŸtiren kiÅŸiye tepki vardı.
EreÄŸli’ de geçtiÄŸimiz gün meydana gelen olayda DaÄŸlıca köyünde oturan T.D. nin kullandığı patpatın kasasına iple baÄŸlanan köpek hayatını kaybetmiÅŸ, daha sonra da ormanlık alandaki çöplük alana atılmıştı. Haberin yayınlanmasının ardından harekete geçen Ä°lçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayı gerçekleÅŸtirdiÄŸi öne sürülen T.D’yi gözaltına almıştı. Jandarma’da ifadesi tamamlanarak Adliye’ye sevk edilen T.D, meydana gelen olayın ardından kabahatler kanununa göre para cezası kesilerek serbest bırakıldı.

Ä°FADESÄ°NDE NE DEMÄ°ÅžTÄ°?
Yaşanan olayda T.D, ilk ifadesinde, evinin önünde gezen sokak köpeğini hayvan barınağına götürmek için tarım aracının kasasına bağladığını ve araç hareket halindeyken, köpeğin dışarı atladığını ileri sürdü. Hayvanı seyir halindeyken fark etmediğini de iddia eden T.D, köpeği telef olduktan sonra gördüğünü, ipin boğazına dolanması sonucu köpeğin boğulduğunu öne sürmüştü.

KANUNDA YERÄ° YOK!
Kararın duyulmasının ardından Adliye önünde bekleyen EreÄŸli Gönülden Hayvan Sevenler DerneÄŸi BaÅŸkanı Belgin Alcan, T.D’nin iÅŸlediÄŸini öne sürdüğü suçun Türk Ceza Kanunu’nda yeri olmadığını ve sadece kabahatler kanunundan para cezası kesildiÄŸini söyledi.
Özellikle köylerde bu tür olayların engellenmesi için farkındalık projesi yapacaklarını kaydeden Alcan şöyle dedi:

HAYVAN SEVENLER, KÖYLERE GİDECEKLER
“BaÅŸsavcımız ile görüşme yaptık. Olayın kabahatler kanunun da yer almasından kaynaklı iÅŸlenen suçun Türk Ceza Kanunun’da yer almadığı için para cezası alacak. Bu olay yasaların boÅŸluÄŸundan kaynaklanıyor. Bu olay kabahatler kanunundan çıkıp Türk Ceza Kanunu’nda yer aldığı zaman hapis cezası alabilir konumuna geldiÄŸi zaman ancak ceza alabiliyor. Umarım biz burada bir farkındalık yaratmışızdır. Sayın BaÅŸsavcıya da aynısını söyledim. Yakınları ile de burada konuÅŸtum. Bu sadece bir olay. Türkiye’ de Dünya’da binlercesi gerçekleÅŸiyor. Ama biz bugün olan olayı bir farkındalık haline getirerek kiÅŸinin köyüne de giderek hatta Kaymakam Bey ve BaÅŸsavcı beyde bizlere eÅŸlik edecek.
Projeyi de ben kendilerine sundum. Biz bunu farkındalık çalışmasına çevirerek köye gidip köyde yaÅŸayanların sadece kendi yetiÅŸtirdikleri tavuÄŸu, ineÄŸin dışında kendisine faydası olmayan baÅŸka bir canlıyı yok sayması, patpatına bindirip daÄŸ bayır bırakıp kurtulayım zihniyetinden uzaklaÅŸtırarak o köylüyü farkındalığa davet edeceÄŸiz. O ÅŸahsı da bunun öncüsü kılarak orada ki bütün sokak hayvanlarını rahat rahat yaÅŸamasını saÄŸlayabiliriz.”
Adliye önünde toplanan Ereğli Gönülden Hayvan Sevenler Derneği üyeleri açıklamanın ardından adliyeden ayrıldı.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo