13 o C Kdz. Ereğli

O GÜNÜ, YENİDEN HATIRLATTILAR

Gündem 6 yıl 9 ay 16 gün 8 dakika önce 973

Haberi Paylaşın


EREĞLİ
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43’ncü yıl dönümünde kutlama töreni gerçekleştirildi.
Kıbrıs’ı özgürleşme harekatı sırasında verilen 498 şehit, Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’ndaki törende anıldı. Muharip Gaziler Derneği Karadeniz Ereğli Şube çelengi Anıt’a konuldu. Saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı söylendi. Sivil vatandaşlarında Marşa duyduğu saygı duruşu sırasında bir muharip gazi tarafından göndere Türk Bayrağı toka edildi.
Muharip Gaziler Derneği Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, törende konuşmasında, özgürlüğüne kavuşan Kıbrıs’ın, kaderine terk edilemeyeceğini söyledi. Bu uğurda ise şehitler verildiğini hazırlatan Şahin, şu sözlerle konuştu:
“BU TOPRAKLAR ŞEHİT DÜŞENLERE KARŞI
BİR NAMUS BORCUDUR”
“Bundan 43 yıl önce Kıbrıs Adası büyük bir drama sahne olmuştu. Kıbrıs Türkü’nü korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak, Anavatan’ın namus borcuydu. Türk Ordusu, 20 Temmuz 1974’de başaralı bir harekat icra ederek Kıbrıs’taki duruma fiilen el koymuş ve Kıbrıs Türkü’nü olası bir katliamdan kurtararak Ada’nın Yunanistan’a bağlanmasını önlemiştir.
Bugün Kıbrıs Türkü, kendi vatanı ve bayrağı altında hür ve bağımsız yaşamaktadır. 20 Temmuz, Kıbrıs Türkü’nün esaretten kurtulduğu gündür. 20 Temmuz, Yavruvatan’ın Anavatan’a kavuştuğu gündür. Türk Ordusu, Kıbrıs uğrunda 498 şehit vermiştir. Bu toprak artık Kıbrıs Türkü’nün öz toprağıdır. Vatan toprağa geri verilemez, kaderine terk edilemez. Kıbrıs’ta Türk varlığını yaşatmak, gelecek nesillere ve bu topraklar için şehit düşenlere karşı bir namus borcudur.”
Törene Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Piyade Albay Murat Türken, Ereğli Belediye Başkanvekili Atilla Bulak, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve onların aileleri katıldı.

O GÜNÜ, YENİDEN HATIRLATTILAR

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 11 saat 38 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 23 saat 39 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 20 saat 6 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 19 saat 7 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
7 gün 1 saat önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 14 saat 14 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
4 gün 9 saat 44 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
2 gün 11 saat 9 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
5 gün 22 saat 33 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 14 saat 44 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?