13 o C Kdz. Ereğli

’ATEŞİ’ OLMAYA ADAY!.

Siyaset 9 yıl 2 ay 20 gün 11 saat 46 dakika önce 1483

Haberi Paylaşın

Adil Ateş:

*Ereğli ve Alaplı halkı arasında hiçbir ayrım yok. Hesap şu, ’küçük olsun, benim olsun’. Hayır, büyük olsun hepimizin olsun

*Milletvekilliği, çok onurlu bir iş. Kendinizden ve ailenizden fedakarlık yapmak zorundasınız. Ben buna hazırım

*Yıllarca, ’Ereğli bir veya 2’inci sırayı hak ediyor’ deniliyor, buna bende inanıyorum

*Halil Posbıyık’la, Yaşar Balcı ile, Ünal ve Suat beyle çeliştiğim ve kavga ettiğim herhangi bir konu asla olamaz. Ahde vefa vardır bizde ve hepsi büyüklerimdir

*CHP’de artık genç, yeni, yıpranmamış ve temiz politika yaptırabilecek insanları tercih ettiğine inanıyorum.

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, CHP’den milletvekilliği için Aday Adaylığını açıklayan eski Belediye Meclis Üyesi Avukat Adil Ateş, katıldığı radyo programında gazeteci Fikri Kapan’a konuştu.
Ereğli FM 91.7 frekansta hazırlanan “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” isimli programın canlı konuğu Ateş, neden milletvekili olmak istediğini anlattı.
Genel merkez düzeyinde konuşulan önseçim konusuna değinen Adil Ateş, bunun, Ereğli için fırsat olduğunu belirtti. Ereğli ve Alaplı’nın gerçek manada ’kardeş’ olduğunu savunan Ateş, milletvekili sıralamasın da ise Ereğli’ye 1 veya 2’nci sıranın verilmesi gerektiğini bildirdi.
Gazeteci Kapan’ın sorularına net cevaplar veren Ateş, aday olması için ortaya koyduğu en büyük kozlarının ise genç, aktif, heyecanlı, yıpranmamış bir yüze sahip olduğunu söyledi. Balcı, Posbıyık gibi isimleri de unutmayan Ateş, ahde vefa duysuna sahip olduğunu, parti büyükleri ile onur duyduğunu kaydetti.
2 saat süren programda, hayatından kesitler sonun Adil Ateş, gazeteciye, siyasete nasıl girdiğini şu sözlerle anlattı:

“TEK OLMADIĞINIZI HİSSETTİĞİNİZ ANDAN İTİBAREN GÜÇ OLMAYA BAŞLIYORSUNUZ”
“Bu Türkiye’de yaşayıp da, Ereğli’mizin, Zonguldak’ın ve ülkemizin sorunlarını arkadaşlarımızla oturup sohbet edebiliyorsak, ’ne olacak bu ülkenin hali?’ diyebiliyorsak, bu herkesin siyasetin içinde olduğu anlamına gelir. Gündemi takip eden herkes bir anlamda politikanın içerisindedir. 2000 yılında, mesleğime başladıktan hemen sonra mensubu olduğum CHP’ye üye oldum. Bu süreçte yaşanan seçimlerde görev aldım.
Bu iş, tek başına ortaya çıkıp ’ben belediye meclis üyesi olmak istiyorum’ demekle olmuyor. Birilerinin sizin arkanızda olması gerekiyor. Tek olmadığınızı hissettiğiniz andan itibaren güç olmaya başlıyorsunuz. İnsanlar, bir kitleye hitap edebilecek, o kitlenin sesi olabilecek insanlar istiyorlar. Ailem, arkadaşlarım, partililer arkamda oldular ve bana, siyasete girmem konusunda baskı yaptılar.
Milletvekilliği, çok onurlu bir iş. Kendinizden ve ailenizden fedakarlık yapmak zorundasınız. Ben buna hazırım. Bazı konularda düz bir adamım. Doğru bildiğim şeyin doğruluğunu yaşamak isterim.”

FIRSAT BU FIRSAT..!
Genel merkez düzeyinde konuşulan önseçim konusunda da açıklama yapan Ateş, önseçimin parti tabanın hakkı olduğunu belirterek, “önseçime karşı çıkmak ihanet olur. Önseçim, insanların tercihine göre hareket edebileceği bir mekanizmadır. Partimizle yaşanan her türlü olumlu yada olumsuz şeyde partimizin arkasında durduk. Hatalar mutlaka yapılacak ancak önseçim bir hak. Parti tabanı da adaylarını belirlemek isteyecektir. Önseçim, bu bölgede büyük bir şans. 90’larda SHP burada önseçim yaptı diye hatırlıyorum. Bizim parti tabanı, bu konuda bilinçlidir. En son yaşanan 4 adaylı İl Kongresi vardı. 4 aday. Çok güzel yarıştılar ama seçimden sonra tekrar bir araya gelebildiler. Önemli olun budur, partimin kültüründe de bu vardır.
Ereğli, Ormanlı, Gülüç, Kandilli ve tüm beldeleri ile baktığımızda, Ereğli’nin ortalama 3 bin 800 üye sayısı var. Ereğli, Merkez’den sonra ikinci büyük parti tabanına sahip bir bölge. Yıllarca, ’Ereğli bir veya 2’inci sırayı hak ediyor’ deniliyor, buna bende inanıyorum. Fırsat bu fırsat diyorum. Ben bu olaya Alaplı’yı da dahil etmek istiyorum” dedi.

GENÇ… AKTİF… HEYECANLI…
Aday adayı Adil Ateş, önseçim olması durumunda, partililerin neden kendisini tercih edeceği yönünde sorulan soruya ise şöyle yanıt verdi:
“Ben gencim, yeni bir yüzüm. Bu kararı aldığımda ’san çok kötüsün’ demedi, diyeni duymadım. Demek ki, 15 yıllık avukatlık hayatımda, doğru bir yoldaymışım. Heyecanlı ve yenilikçi bir yapıya sahibim. Tüm partilerde de olduğu gibi ’yeni ve genç yüzler’ diye bir şey söylenir. CHP’de de artık genç, yeni, yıpranmamış ve temiz politika yaptırabilecek insanları tercih ettiğine inanıyorum. Ben, sokağa inip esnaf ile sohbet edebilen, kahvehanelerde amca ve kardeşlerimle çay içebilen halkın içinde bir adamım. Halktan kopma şansım yok, çünkü duygusal olarak aç kalırım ben. Parti tabanında bir geçmişim var. ’İlle beni seçin’ diye bir söylemde asla bulunmam. Ama parti tabanı, gerçekten çok bilinçli. Kimi tercih edeceklerse doğru tercihi yapacağına inanıyorum.”

POSBIYIK, BALCI VE DİĞERLERİ İÇİN NE DEDİ?
Sorulan ’Ereğli’de, 4-5 tane aday adayı var ve önseçim de, ortak hareket etmeniz söz konusu olacak mı?’ sorusu karşısında ise Ateş, şu sözleri kullanarak cevap verdi:
“Yaşar bey ile (Yaşar Balcı) Halil Bey (Hali Posbıyık) yıllarca bu partiye emek veren insanlarımız. Halil Bey, 20 yıl hizmet verdi. O’nun varlığını, yaptıklarını yok saymak, O’na yapılacak en büyük haksızlık olacaktır. Belediye başkanı olarak kendisini çok beğenirdim ve partili olması nedeniyle de hep destekledik. Milletvekilliği düşünce var ise kendisinin, bu parti için büyük bir onurdur.
Yaşar ağabey ise partide ilçe başkanlığı yapmış bir insan. O ve Suat ağabey (Suat Önder) ile hukukumuz uzun yıllara dayanır. Keza Ünal beyde (Ünal Demirtaş) öyle. Ben hepsinden çok çok onur duyarım. Halil Posbıyık’la, Yaşar Balcı ile Ünal ve Suat beyle çeliştiğim ve kavga ettiğimi herhangi bir konu asla olamaz. Ahde vefa vardır bizde ve hepsi büyüklerimdir. Ben büyüklerime hiç bira zaman saygısızlık yapmadım. Onlarla aynı ortamda yer almak, benim için büyük bir onurdur.
Evet ben yaş olarak ta gönül olarak ta gencim. Bazıları gönül olarak genç, fiziki olarak yetersiz olabilirle ama ben fiziksel olarak ta gencim.”

“EREĞLİ’NİN HAK ETTİĞİ TEMSİLİ KENDİSİNE VERİLMESİNİ İSTİYORUM”
Zonguldak ayağı kapsamında Harun Akın, Şerafettin Turpçu, Osman Yayla, mevcut milletvekili Ali İhsan Köktürk, Halil Furat gibi simler hatırlatılan Adil Ateş’e ’kulis çalışmaları içinde olacak mısın?’ sorusu da soruldu. Ateş, “eğer Ereğli, hak ettiği sırayı alacaksa, her türlü kulis çalışmasına varım. Ancak Ereğli’yi saf dışı bırakacak her türlü oluşuma da karşıyım. Tüm Zonguldak’a hitap edecek milletvekilleri çıkacak ama her bölgede, kendisini temsil ettirmek isteyecektir. Biz, 40 yıldan beri Ereğli’de CHP’den temsil edilemedik. Bunun eksikliğini şuanda Ereğli hissediyor. Artık, Ereğli’nin hak ettiği temsili kendisine verilmesini istiyorum. Bunun aleyhine olan tüm oluşumlara da karşı olacağımı herkese ilan ediyorum” diye konuştu.

SİYASETTE EREĞLİ-ALAPLIKARDEŞLİĞİ
Ereğli ve Alaplı’da ki delege sayısının yaklaşık 4 bin 500 kişi olduğunu belirten Adil Ateş, iki ilçenin, her anlamda kardeş olduğunu savundu. Ateş, siyasette küçük hesapların yapılmasının doğru olmadığını belirterek, “Alaplı Ereğli’ye ağabey, Ereğli ise Alaplı’ya kardeş diyor. Alaplılı olup ta Ereğli iş yapan onlarca insan sayarım size. Ereğli’de doğup, Alaplı’nın köyünde akrabası olan yüzlerce insan var. Ortak değerlerimiz var. Kız aldık, kız verdik. 90’lı yıllarda, pazar alışverişi için Alaplı’ya giderdik ve o dolmuşta yer bulmak imkansızdı. Yaşam olarak bir sorunumuz yok. Siyaset olarak ta bir sorunun oyduğunu sanmıyorum. Halk arasında, ne siyasi ne kültürel ne de ekonomik olarak sorun olduğuna inanmıyorum. Yunan insanı ile Türk insanı dosttur, sorun baştakilerdedir gibi. Ereğli ve Alaplı halkı arasında hiçbir ayrım yok.
Hesap şu, ’küçük olsun, benim olsun’. Hayır, büyük olsun hepimizin olsun. Burada büyüklerimize, kanaat önderlerimize, teşkilatlarımıza ve herkese çok büyük görevler düşüyor” dedi.

Program tekrarının, 14 Şubat Cumartesi günü saat 10.00’dan sora, “ereglifm.com.tr” internet sitesinden dinlenebileceği bildirildi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 20 saat 49 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 12 saat 1 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 19 saat 2 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 16 saat 6 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 15 saat 40 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 9 saat 55 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 20 saat 23 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 14 saat 30 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
15 saat 29 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 17 saat 56 dakika önce KAZA ; 2 YARALI