13 o C Kdz. Ereğli

O, EN İYİSİ

Eğitim 6 yıl 9 ay 17 gün 19 saat 25 dakika önce 5893

Haberi Paylaşın

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde öğrenci Ali Arda Akkız’ın, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) Türkiye 6’ncısı olduğu bildirildi.
Alınan bilgiye göre, kısa adı TED olan Türk Eğitim Derneği Karadeniz Ereğli Koleji’nde öğrenci Ali Arda Akkız’ın elde ettiği başarının, ilçede bugüne kadar elde edilmiş en iyi derece olduğu belirtildi.

ARKADAŞLARINI DÜŞÜNDÜ…
Akkız, okulun vakıf toplantı salonunda düzenlenen ’tanıtım’ toplantısında gazetecilere açıklamasında, iyi bir hazırlık sürecini geçirdiğini ancak saatlerce sürekli ders çalışan bir yapısının da olmadığını söyledi.
Sınav önceci, hedefinin ilk binde olmak olduğunu ifade eden başarılı öğrenci, şöyle dedi:
“Bir öğretmenim ilk 100’e girebileceğimi söyledi ve daha sıkı çalışmamı tavsiye etti. Bende iyi bir çalışma içerisine girdim. İlk 100’e girmeyi hedef koydum. Çalışma sistemini oturttum. Ailem ve öğretmenlerim her zaman yanımda durdu. Okulumuzda çok iyi hocalarımız var. Sonuçlar açıklandığında çok sevindim. Çok yakın arkadaşlarımın sınavları biraz kötü geçtiği için çok da bir coşku yaşayamadım açıkçası.”

ANNE VE BABASI KONUŞTU
İlçede özel bir hastanede doktorluk yapan anne Sema Akkız da iki çocuğunun eğitimi için küçük yaşlardan itibaren dikkatli bir süreç izlediklerini kaydetti.
Yine Doktor olan baba Sami Akkız da eğitimi yaşamın merkezi olarak gördüklerini dile getirerek, “bu başarı tamamen temelde Arda’nın başarısı. Arda’nın bulunduğu iklim de çok önemli. Bu iklimin temel unsurlarından biri de TED Kolejidir” dedi.

GURUR… MUTLULUK…
TED Karadeniz Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları Genel Koordinatörü Ramazan Yıldırım ise gurur ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını anlatarak şu sözlerle konuştu:
“İlk binde 11 derece elde eden öğrencilerimiz Zeynep Tandoğan ve Barış Özmadenci de bizleri onurlandırdılar. Okulumuz öğrencileri bu yıl LYS’de ilk 10 binde 70 derecede elde etmiştir. Öğrencimiz Ali Arda Akkız ise bugüne kadar Ereğli tarihinde elde edilmiş en iyi dereceyi yakaladı. Bundan gurur duyuyoruz.”

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 20 saat 44 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 11 saat 56 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 18 saat 57 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 16 saat 1 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 15 saat 35 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 13 saat 14 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 9 saat 50 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 20 saat 18 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 14 saat 25 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 17 saat 51 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI