13 o C Kdz. Ereğli

O BİR EREĞLİLİ !.

Ereğli doğumlu Duygu Özmadenci`nin başarı hikayesi...

Çevre ve Yaşam 4 yıl 3 ay 17 gün 11 saat 42 dakika önce 14868

Haberi Paylaşın

2017 yılı sonunda doktora derecesini alan Ereğli doğumlu Duygu Özmadenci, kanser araştırmaları üzerine yapılan çalışmalarda dünya da verilen 10 ödülden birinin sahibi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Kaliforniya Üniversitesi San Diego Moores Kanser Merkezi'nde doktora sonrası araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Özmadenci, lisansüstü okulu için Fransa'ya taşınmadan önce prestijli Lyceum Galatasaray ve İstanbul Üniversitesi'ne katıldı.

Master gelen derecesini Université Réne Descartes ( Université yüksek derece ile Paris V), perçinleyen, yüksek çalışmalar için de Lyon’da Lyon Kanser Araştırma Merkezinde çalışmalar yapan Özmadenci, doktora çalışmaları sırasındaki bulgularını Pekin ve Paris'teki uluslararası toplantılarda sundu.

2017 yılı sonunda doktora derecesini alan ve daha sonra doktora sonrası çalışmalar için Kaliforniya'daki San Diego Üniversitesi'ne geçen Özmadenci, UCSD Moores Kanser Merkezi'nde ki araştırmaları ile fokal adezyon kinaz (FAK) sinyallerine odaklanırken. FAK'ı kodlayan genin seröz yumurtalık kanseri olan kadınların ~% 70'inde çoğaldığı, WNT / b-katenin yolunu düzenlediği, sap ve kimyasal tedavi direncini arttırdığını buldu.

Duygu Özmadenci, kanser araştırmaları üzerine yaptığı bu çalışmalarda dünya da verilen 10 ödülden birinin sahibi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 20 saat 46 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 11 saat 58 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 18 saat 59 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 16 saat 3 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 15 saat 37 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 9 saat 52 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 20 saat 20 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 14 saat 27 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
15 saat 26 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 17 saat 53 dakika önce KAZA ; 2 YARALI