Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Nefes Kesen Tatbikat!.

Nefes Kesen Tatbikat!.

Kdz. Ereğli İlçesinde, Merkez Anadolu Lisesi’nde ’28 Şubat Sivil Savunma Günü ’ dolayısıyla yangın, arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. İtfaiye müdürlüğü ve 112 sağlık ekiplerinin de işbirliği ile gerçekleştirilen yangın, arama ve kurtarma tatbikatı nefes kesti.

Kdz. Ereğli İlçesinde Merkez Anadolu Lisesinde ’28 Şubat Sivil Savunma günü dolayısıyla tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikat kapsamında ilk olarak okulun kapalı spor salonunda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından konuşan okul müdürü Salih Çeliksoydan, insan hayatını ve malını korumanın önemli bir görev olduğunu söyleyerek, “İşte sivil savunma bu görevi nasıl ifa edileceğini öğreten ve planlayan bir teşkilattır. Günümüz koşullarında yadsınamayacak kadar bir öneme sahiptir. Şu bir gerçektir ki, savaşlar artık yalnız cephelerde silahlı kuvvetler arasında değildir. Ne yazık ki cephe gerisinde de büyük etkiler bırakan bir ölüm kalım mücadelesi niteliğindedir. Böyle bir durumda silahlı kuvvetlerimizi destekleyebilmek ulusal ve bireysel varlığımızı sürdürebilmemiz için bilinçli bir sivil savunma yapmamız gerekmektedir. Yalnız savaşta değil; diğer zamanlarda da olabilecek deprem, yangın, su baskını ve kaza gibi büyük felaketler için de sivil savunma kaçınılmazdır. Eğer sivil savunma; bir ulusun gücüne güç, direncine direnç katan sivil savunma olmazsa acılar da felaketler de katlanarak artar.” dedi.

Ardından okul tarih öğretmenlerinden Özgür Özer, slayt gösterimi eşliğinde ’sivil savunma’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.Program kapsamında ayrıca ilçede okullar arasında düzenlenen ’sivil savunmanın önemi’ konulu şiir, kompozisyon ve afiş yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

YANGIN, TAHLİYE, TRAFİK KAZASI...

Kapalı spor salonundaki programın ardından ise okul bahçesine çıkıldı ve burada itfaiye müdürlüğü ekipleri tarafından senaryo gereği yangın, arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Uygulanan senaryo gereği depremin ardından okul binasında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangın söndürme ve kurtarma çalışmalarına başladı. Ardından yangın söndürme çalışmalarıyla birlikte binada mahsur kalan öğrenci ve öğretmenlerin tahliye işlemleri ekiplerce çeşitli yöntemler kullanılarak güvenli bir şekilde gerçekleştirildi. Yine tatbikat kapsamında trafik kazası sonucu araç içerisinde sıkışan iki öğrenci de itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle başarılı bir şekilde kurtarıldı ve sağlık ekiplerine teslim edildi.

ATEŞ, "AMACIMIZ OLASI BİR AFET DURUMUNDA HAZIRLIKLI OLMAK"

Tatbikat ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş,  28 Şubat Sivil Savunma Günü dolayısıyla ilçedeki okullarda yangın, arama kurtarma, tahliye, trafik kazası gibi tatbikatları gerçekleştirdiklerini söyledi ve "Bugün merkez Anadolu Lisesi’ndeyiz. Öğrencilerimize yangın anında, deprem anında veya trafik kazasında yapılması gerekenleri hem uygulamalı hem de anlatım şeklinde gerçekleştirdik. Amacımız olası bir afet durumunda öğrencilerimizin hazırlıklı olmaları; öncesinde, esnasında ve sonrasında neler yapmaları gerektiğine dikkat çekmek. Tatbikatımız gayet başarılı geçti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz da; bu tür tatbikatların öğrencilerin ve görevlilerin gerçek durumlara karşı hazırlıklı olmalarını sağladığını ifade etti ve itfaiye müdürlüğü ve sağlık ekiplerine teşekkür etti.

(Haber Merkezi)

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo