Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

FLAŞ GELİŞME!..

 FLAÅž GELÄ°ÅžME!..

Zonguldak’ta, evinde yalnız yaÅŸayan 23 yaşındaki Necla SaÄŸlam’ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık hakkında mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis talep etti. 

SaÄŸlam’ın evinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruÅŸmaya, tutuklu sanık Tolga Kudu, SaÄŸlam’ın annesi Serpil Gökyer ile taraf avukatları katıldı. 

DuruÅŸmada sanığın cinayetin iÅŸlendiÄŸi gün yanına gittiÄŸi B.Ä°. de tanık olarak dinlendi. 

Sanığı yaklaşık 10 yıldır tanıdığını ve bir süre yanında işçi olarak çalıştığını ifade eden B.Ä°, cinayetin iÅŸlendiÄŸi saatlerde Kudu’nun kendisini arayarak görüşmek istediÄŸini söyledi. 

"Toplantım var" demesine karşın Tolga Kudu’nun "önemli" dediÄŸini ve kısa süreli görüşeceÄŸini söylemesiyle görüşmeyi kabul ettiÄŸini aktaran B.Ä°, "O gün yanıma geldiÄŸinde telaÅŸlı bir hali vardı. Hatta ayakkabıyla girilen ofisime ayakkabılarını çıkararak girmek istemiÅŸti. Sonra bana ’Masa sümeni var mı’ diye sordu. Ben de ’Bu muydu önemli dediÄŸin’ dedim. Onu baÅŸka bir arkadaşıma yönlendirdim. Sümeni bir arkadaşı için alacağını söylemiÅŸti. 3-5 dakika durdu, sonra gitti. Bildiklerim bundan ibaret." diye konuÅŸtu. 

Mahkeme baÅŸkanının söz verdiÄŸi maktulün annesi Serpil Gökyer de "Bu canavara devlet nasıl bakıyor? Kızımın tırnağında DNA izleri, boÄŸulduÄŸu poÅŸette parmak izleri var. Buna en ağır ceza verilmeli. Ben ilaç içmeden uyuyamıyorum." diyerek aÄŸladı. 

- Müebbet hapis talebi 

Mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Kudu hakkında eylemini "başına vurmak, çöp poÅŸetiyle boÄŸmak ve bıçakla boÄŸazını kesmek suretiyle sebepsiz ÅŸekilde, eziyet çektirerek canavarca hisle yaptığı" gerekçesiyle ilgili kurum ve kuruluÅŸların raporları da deÄŸerlendirilerek, ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis talebinde bulundu. 

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, avukatların iddia makamının mütalaasına karşı ifadelerini hazırlamaları ve savunma sunmaları için duruşmayı erteledi.

- Olay

Necla SaÄŸlam 23 Åžubat’ta evinde bıçaklanarak öldürülmüş, cinayetle ilgili maktulün arkadaÅŸları S.Ç, K.Y. ve H.T. gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 3 kiÅŸi, yurt dışına çıkış yasağı konularak salıverilmiÅŸti.

Cinayeti iÅŸlediÄŸi iddiasıyla gözaltına alınan Tolga Kudu, mahkemece "kuvvetli suç şüphesiyle" tutuklanmış, zanlıdan alınan DNA örnekleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi BaÅŸkanlığına gönderilmiÅŸti. DNA incelemesinde, Kudu’dan alınan kan örneÄŸi ile maktulün tırnak arasında kalan deri örnekleri uyuÅŸmuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo