Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’NE OLURSA BAĞIŞLAYIN’

’NE OLURSA BAÄžIÅžLAYIN’

EreÄŸli’de, Türk Kızılayı Åžube BaÅŸkanı Yusuf Oktay, “hayırsever halkımızdan tek isteÄŸimiz ne olursa olsun, Kızılay’a bağışlamalarıdır” dedi.


Oktay, radyomuz EreÄŸli FM’de, Hakimiyet Yayın Grubu Sahibi Gazeteci Fikri Kapan’ın hazırlayın sunduÄŸu “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” programındaki konuÅŸmasında, dernek olarak en önemli sorunlarının mekan olduÄŸunu söyledi.


Türk Kızılayı’nın kuruluÅŸ amacı, yaptığı çalışmalar ve ÅŸubelerinin aktivitelerinden bahseden Oktay, şöyle dedi:
“Bir çok ÅŸehirdeki Kızılay derneklerinin tahmin edilemeyecek kadar mal varlığına sahip olduÄŸunu biliyorum. EreÄŸli’de, derneÄŸimizin kuruluÅŸundan günümüze, aralarında EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürü olmak üzere çok sayıda önde gelen iÅŸadamları baÅŸkanlık görevinde ve yönetimlerde bulunmuÅŸ. Ancak nedense ne Erdemir döneminde, ne de baÅŸka dönemlerde derneÄŸimize her hangi bir mal varlığı bağışında bulunulmamış. sadece eski dönem baÅŸkanlarımızdan Rıdvan ÇimenoÄŸlu, mevcut dernek büromuzu satın alabilmiÅŸ. Halbuki, mal varlığımız olsaydı, gerek kira gelirleri, gerekse baÅŸka aktivitelerle derneÄŸimizin daha da büyümesini saÄŸlar, bu sayede halkımıza daha fazla destek ve yardımda bulunma imkamınız olurdu. Bunun için kurum, kuruluÅŸ, iÅŸadamı ve hayırsever halkımızdan tek isteÄŸimiz ne olursa olsun, Kızılay’a bağışlamalarıdır.”

DERNEĞİN MEKAN SORUNU
Oktay, Türk Kızılayı EreÄŸli Åžubesi’nin bulunduÄŸu mekanın kullanışlı olmadığını da hatırlatarak, “bizden yarndım almaya gelen vatandaÅŸlarımızın büyük çoÄŸunulÄŸu bayanlandan oluÅŸuyor. Ancak, bulunduÄŸumuz mekan konum ve koÅŸullar olarak uygun deÄŸil. Bir çok insanımız yerimizi dahi bilemiyor. Onun için özellikle EreÄŸli Belediye BaÅŸkanımız Sayın Hüseyin Uysal’dan bize yer göstermesini istiyoruz. Bu konuda da kendisini ziyaret edeceÄŸiz” diye konuÅŸtu.
Proframın son kısmına doÄŸru ilçe halkına teÅŸekkür eden Oktay, Zonguldak’ta yapılan kan bağışlarının yüzde 35’inin EreÄŸli’den saÄŸlandığını, bunun da çok önemli oran olduÄŸunu kaydetti.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo