13 o C Kdz. Ereğli

NE MAZERET BİLDİRDİK, NE BAHANE ÜRETTİK SAKİNDERE’Yİ BİZ BİTİRDİK…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Siyaset 5 yıl 2 ay 17 gün 5 saat 14 dakika önce 663

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 5 yıllık süre içinde yapılan çalışmalara ilişkin olarak hazırlanan “Hizmette Geçen 5 Yıl” videolarının 6. bölümünü de sosyal medya hesaplarından yayınladı. Klipte, altyapı çalışmaları ile başka bir görüntüye kavuşturulan Sakindere yanısıra Kırmacı mahallesindeki çöp istasyonundaki rehabilitasyona yönelik çalışmalar anlatıldı.
Belediye basın biriminden yapılan yazılı açıklamada, hizmetle geçen 5 yıl videosunun 6. bölümünde yaklaşık 20 bin nüfusun yaşadığı Bağlık Mahallesi sınırlarında bulunan ve 10 Eylül 2017 tarihinde alt yapı çalışmasına başlanan Sakindere projesi ile bölgenin bambaşka bir görüntüye kavuştuğuna vurgu yapılıyor. Aynı video da ayrıca çalışmaları 31 Ağustos 2017 tarihinde başlayan Kırmacı çöplük rehabilitasyonu ile 35 yıldır koku ve korkusuyla yaşanan Kırmacı çöplüğünün yaşam alanına dönüşmesi yolundaki çalışmalara yer veriliyor.
İLK 2 BÖLÜMDE ÖNE ÇIKAN HİZMETLER
Hizmetle geçen 5 yılı videolarının ilk bölümünde yenilenen Atatürk Anıtı, Çocuk Oyun Dünyası, Spor Parkı, Yeni Şantiye, Belediye Hizmet Binası ve Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı gibi hizmetler öne çıkarılmış, 2. bölümün de ise Gülüç- Kepez yolu üzerinde yapılan cep çalışması Gökme Köprüsünün yenilenmesi, Ereğli –Kandilli yolunu 5 km kısaltan Köseağzı yolu, borçlanmadan alınan 67 yeni araç, tehlike arz eden noktalarda Karayolları standartlarında yapılan 17 kilometre oto korkuluk, 2 yeni İtfaiye İstasyon ve Belediye Plajı’nın Batı Karadeniz’in en güvenli Plajı haline getirilmesine vurgu yapılmıştı.
3. BÖLÜMDE HANGİ HİZMETLER ANLATILMIŞTI?
Hizmet videolarının 3. bölümünde tüm mahalle ve köy muhtarlarının tek çatı altında toplandığı Muhtarlar Derneği’nin yanı sıra, Gaziler Derneği ve Kızılay’a yapılan yer tahsisleri, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Zonguldak Maden Şehit Aileleri Derneği ve Lösev’e tahsis edilen yeni dernek evleri, halkın hizmetine açılan 3 sosyal tesis, engellilere yönelik olarak açılan Tebessüm Kafe ve sinema, 2 engelli şarj istasyonu ve belediye bünyesinde kurulan Gıda ve Giyim Bankası gibi hizmetler öne çıkmıştı.
4. ve 5.BÖLÜMÜN AYRINTILARI
Hizmetle geçen 5 yıl videosunun 4. bölümünde, yerinde rehabilitasyon çalışması yapılan merkez Pazar yeri, yenilenen Uzun Mehmet anıtı, kaba inşaat halinde devralınan ve tamamlanarak hizmete açılan Yeni Terminal, düzenlenmiş yeşilin alanın 270 bin metrekareye çıkarılması, Seyir terasının yapılması ve Kdz. Ereğli Belediyespor tesislerinin yenilenmesi, 5. bölümde ise çarşı merkezi ve Yeşiltepe-Kepez bölgesinde aşırı yağışlar sonrası felaketlerden ders çıkarak yapılan alt yapı çalışmaları anlatılmıştı.

NE MAZERET BİLDİRDİK, NE BAHANE ÜRETTİK SAKİNDERE’Yİ BİZ BİTİRDİK…

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 5 saat 14 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 20 saat 26 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 3 saat 27 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 31 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 5 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 21 saat 44 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 18 saat 20 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 4 saat 48 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 22 saat 55 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 2 saat 21 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI