Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’MÜJDE PAKETİ’ YÜRÜRLÜKTE!..

’MÃœJDE PAKETÄ°’ YÃœRÃœRLÃœKTE!..

Genç giriÅŸimcilere 100 bin liraya, esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteÄŸi ile Ã§iftçilere sera desteÄŸi saÄŸlanmasına yönelik düzenlemeler yürürlüğe girdi.

Hükümetin 2016 Eylem Planı kapsamında bir haftada hayata geçirmeyi planladığı esnaf, Ã§iftçi ve gençlere yönelik eylemlere iliÅŸkin 4 kararname ve 1 yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bakanlar Kurulu kararına göre esnaf ve  sanatkarların makine, ekipman ve demirbaÅŸ alımları, iÅŸleri modernizasyonu veya ham madde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin liraya kadar faizsiz kredi kullandırılabilecek. Bu imkandan bakiyesi 1 Aralık 2015 tarihine devreden kredi borcu bulunanlar yararlanamayacak.

Gençlere 100 bin liraya kadar faizsiz kredi 

KOSGEB tarafından saÄŸlanan hibe ve faizsiz kredi desteÄŸinden yararlananlar hariç, KOSGEB GiriÅŸimcilik Destek Programını bitiren, baÅŸvuru tarihinde 30 yaşını tamamlamamış genç giriÅŸimci esnaf ve sanatkarlarına KOSGEB tarafından onaylanan projelerini bankaya sunmaları durumunda 100 bin liraya kadar faizsiz kredi kullandırılabilecek. Bu imkandan bakiyesi 1 Aralık 2015 tarihine devreden kredi borcu bulunanlar yararlanamayacak. Bu kapsamda da kredi kullanacakların hibe desteÄŸi kullanmadıklarına dair KOSGEB’den yazı getirmeleri zorunlu olacak.

Sera modernizasyonu için destek

Bakanlar Kurulu’nun, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Ãœretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve Ä°ÅŸletme Kredisi Kullandırılmasına Ä°liÅŸkin Kararda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Hakkında Kararı da yürürlüğe girdi. Buna göre, Ã§iftçilere sera modernizasyonu kapsamında faizsiz 100 bin liraya kadar destek verilecek.

Bu arada, Ã‡eyiz Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelik de Resmi Gazete’de yayımlandı. Katılımcının devlet katkısına hak kazanabilmesi için evlilik tarihinden önce asgari 3 yıl boyunca hesaba Ã¶deme yapılması ve katılımcının 27 yaşını doldurmadan ilk evliliÄŸini yapması gerekecek. Devlet katkısının hesaplanmasında evlilik tarihindeki birikim esas alınacak. Devlet katkısı ödemesi evlilik tarihindeki birikim tutarının yüzde 20’sini ve azami 5 bin lirayı geçemeyecek. Çeyiz hesabı yönetmeliÄŸi 4 ay sonra yürürlüğe girecek. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo