Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

MÜJDE!.. FINDIK FİYATI YÜKSELİYOR

MÜJDE!.. FINDIK FİYATI YÜKSELİYOR

Yaklaşık 3 aydır düşüşte olan fındık fiyatları pazartesi günü itibariyle hareketlendi.

Yaklaşık 3 aydır düşüşte olan fındık fiyatları pazartesi günü itibariyle hareketlendi. Haftaya serbest piyasada 8 TL 60 kuruştan başlayan fındık fiyatlarında 50 randıman olan fındık, 9 TL 50 kuruşu gördü.

Uzun bir aradan sonra fındık fiyatında yaşanan hareketlenme üreticileri tekrar umutlandırdı. Fındık fiyatının 15 TL seviyesi ve hayali ile fındıklarını pazara indirmeyen üreticiler, Ocak ayından bu yana hayal kırıklığı yaşıyordu. Ancak dün yaşanan gelişme ile üreticiler tekrar umutlanmaya başladı. Serbest piyasada 8 TL 60 kuruştan işlem gören fındık fiyatları 9 TL 50 kuruşa yükseldi.

Fındık tüccarları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in açıklamalarının fındık üzerinde etkisi olduğunu belirttiler. Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde fındık tüccarlığı yapan Mehmet Koçak, "Başta Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik ve bölgemiz milletvekilleri bu süreç içerisinde üreticilerimizin yanında olmuşlardır. Özellikle Bakanımız Faruk Çelik’in son günlerdeki açıklamaları fındık sektörüne olumlu yansıyor. Bugünkü artış 80 kuruş olsa da önümüzdeki günlerde fındık fiyatlarının tırmanışa geçeceğini düşünüyoruz. Gözümüz kulağımız yine bakanımızın açıklamalarında" dedi.

Fındık fiyatındaki yükselişin devam edeceği yönünde beklentilerinin bulunduğunu ifade eden Koçak, "Fındıkta yaşanan düşüşün geçici olduğunu söylemiştik. Haklılığımız ortaya çıkıyor. Fiyat yeniden yükselmeye başladı. Geçtiğimiz hafta 8 TL 60 kuruş olan fiyat, bugün 9 TL 50 kuruş seviyesine çıktı. İlerleyen süreçte yavaş yavaş da olsa yükselişin devam edeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Serife Sude Demirtas

10 Mart 2016 - 09:14

Valla bana kalırsa ben ureticiyim ama alamayanlarada hak vermek lazım yanı güzel bi fiyat ve herkesin bütçesine gore olsun abartmamak sartiyla

Emine Eftal Ucar

09 Mart 2016 - 16:58

Artık yükselsin fiyatlar herkes hep üretici çok mağdur

Yorum Yazın

Canlı Radyo