15 o C Kdz. Ereğli

Muhtarlık Teşkilatının Kuruluşu

19 Ekim 1829’de 2. Mahmut döneminde yayınlanan ferman ile kurulan muhtarlık teşkilatı, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde törenle kutlandı.

Gündem 6 yıl 6 ay 13 gün 21 saat 12 dakika önce 572

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen törende saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın söylenmesi ve anıta çelenk sunulmasının ardından yaptığı konuşmada, Devlet ile millet arasındaki el olduklarını söyledi.
Buna örnek olarak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlarla gerçekleştirdiği periyodik toplantıları gösteren Kılıç, şöyle dedi:
Duygudaşlığın pekişmesi…
“Devlet’in vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaş nezdindeki belki ilk kapısı olan muhtarlarımıza ilişkin özellikle son yıllarda ortaya konulan yeni yaklaşımın doğal bir neticesi olarak özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın, muhtarlarımızla rutin hale getirdiği buluşmaları, vatandaşlarımız ile Devlet’in en üst kademeleri arasında duygudaşlığın pekişmesini sağlamaktadır.
Ülkemizde 50 bin 26 köy ve mahalle muhtarları olmak üzere Karadeniz Ereğli’de ise 3 belde, 7 bölge ve bir merkez olmak üzere 137 muhtar arkadaşımız görev yapmaktadır. Demokrasinin gereği olarak vatandaşlar tarafından seçilen ve her biri milletin birer ferdi olan muhtarlarımız görev yaptıkları yerlerde sorunların çözümü, kendilerine iletilen talep ve beklentileri yerine getirmesi yolunda komu idareleri ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde hareket öden önemli birer hizmet odaklarıdır.”

Tören konuşmanın ardından sona erdi.

-KATILIM-

Törene Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Beldesi Belediye Başkanı Bayram Başol, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, MHP Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile ilçenin mahalle ve köylerinde görev yapan çok sayıda muhtar katıldı.

Muhtarlık Teşkilatının Kuruluşu

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 2 saat 32 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 17 saat 44 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 45 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 21 saat 49 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 21 saat 23 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 15 saat 38 dakika önce AĞIR YARALI !
4 gün 2 saat 6 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 20 saat 13 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
21 saat 12 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 23 saat 39 dakika önce KAZA ; 2 YARALI