Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ!..

MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ!..

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, hafta sonunda mahalle muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Başkan Uysal daha sonra Tıp Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı önünde bir araya geldiği sağlık çalışanlarının bayramını kutladı.

MUHTARLAR MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

Başkan Uysal kahvaltıda bir araya geldiği muhtarların mahalleleriyle ilgili istek ve önerilerini dinledi. Başkan Uysal belediye bünyesinde kurulacak olan Muhtarlıklar Müdürlüğü ile mahallelerin her türlü istek ve şikâyetlerinin değerlendirileceğini ve bu birimin aktif olarak bizzat mahallere gidip sorunları yerinde görüp görüntüleyeceğini söyledi.

KAMU HİZMETİNİN DİLİ YAZI İLE OLUR

Muhtarların mahallerine araç ve gereç isteme konusunda sıkıntı çektiklerini anlatması ve dilekçe başvurmak istemediklerini söylemesi üzerine Başkan Uysal’da “Geçmişte sıkıntılar bazı yaşanmış. Adamına göre iş yapılmış. Bizim Fen İşleri Müdürlüğümüz de dilekçe ile işlem yapıp sonuçlananı da resmi kayıtlara geçirmek zorunda. Bunların hepsi kamu hizmeti. Devletin dili yazıdır. Bu yüzden dilekçe vermekten üşenmemeniz gerekiyor.

EREĞLİ’DE GİTMEDİĞİM 5 MAHALLE KALDI

Ben 5 mahalle hariç bütün mahalleri gezdim. Daire müdürlerimizle bizzat gezdim ve sorunları yerinde gördüm. Çözülmeyecek hiçbir sorun yok. 4 yıllık zaman dilimi içinde sorunu çözülmeyen mahalle kalmayacak. Sizden tek istediğim biraz sabır. Bütün mahallerimizde çim saha ve spor aletleri olacak. Sağlıklı nesiller yetiştirmemiz için spor ve yeşil alanlar oluşturmamız şart.

ÇETİN APATAY BULVARI BOŞALTILIYOR

Şehrimizin merkezinde de birçok sorun var çarpık yapılaşma var. Böyle gelmiş böyle gider düşüncesi bizim hizmet anlayışımıza ters. Şehirde geniş kaldırımlar olmalı. Çetin Apatay Bulvarı’nın yan yollarını yürüyüş alanları olarak düzenleyeceğiz. Kaldırımlarda araç göremeyeceksiniz. Kaldırımlar araçların park yeri değil insanımızın yürüme yoludur.

YENİ MAHALLLER KÖY HAVASINDAN KURTULMALI

Bu şehir bizim. Beraber yaşıyoruz. Bu şehir bize lazım anlayışı olmazsa, başarı da olmaz. Bir araya gelemiyorsak başarılı olamayız. Başarının anahtarı bir olmaktan beraber olmaktan geçer.

İşimiz kolay demiyorum ama bunu hep birlikte başaracak güçteyiz. Özellikle belediye sınırları içine girmiş yeni mahallelerimiz köy havasından kurtulmalı. Planlarımızı buna göre yapıyoruz.

YAPTIĞIMIZ HİZMETİ OY ALMAK İÇİN YAPMAYACAĞIZ

Ben size karşı her konuda dürüst olacağım ve asla yalan söylemeyeceğim. Şeffaf belediyecilik anlayışı ile bu şehri hep beraber yöneteceğiz. Yaptığımız hizmeti oy almak için değil hakikaten insanımıza duyduğumuz sevgi ve saygıdan dolayı yapacağız. Oy kaybetme gibi bir endişemiz de asla yok.

OSMANLI ÇİLEĞİ YOKSA FİDE ÜRETİP ÇOĞALTACAĞIZ

Ereğli’nin simgesi Osmanlı Çileği. Dolayısıyla Osmanlı Çileği’nin adını da yaşatacağız. Bu yıl Mayıs ayının sonunda yapmayı planladığımız Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri ile ilgili hazırlıklarımız sürüyor. Bize ’olmayan çileğin festivalini yapıyorsunuz’ diyorlar. Ne demek çilek yok. Çilek yoksa fidesini bulup üreteceğiz ve bunu yaygınlaştıracağız.” diye konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ 14 MART TIP BAYRAMINI KUTLADI

Daha sonra Atatürk Anıtı önünde 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen törene katılan Başkan Uysal, burada toplanan sağlık çalışanlarının bayramını kutlayarak, “Tüm sağlık çalışanları fedakârlıkları ve meslek onurları sayesinde, insanların yaşam kalitesini yükseltmek ve hastalarını sağlığına kavuşturmak adına, önemli ve zor bir görev yürütmektedir. Hiçbir ayrım gözetmeden sağlıklı ve mutlu bir hayat sunmayı ilke edinip güç koşullarda fedakârca çalışıyorlar” dedi.

Sahil mevkiinde dolaşarak vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Uysal, Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Şube Başkanı İrfan Erdem ile de bir süre görüştü.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo