Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

MUHTARLAR GÜNÜ

MUHTARLAR GÜNÜ

Karadeniz Ereğli’de Muhtarlar Günü töreni


Karadeniz Ereğli’de 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.
Atatürk Anıtı’ndaki törende dev Türk Bayrağı açıldı. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı’nın söylendi. Muhtarlar Derneği Ereğli Şube Başkanı Şükrü Kılıç, burada konuşmasında, 9 Ekim 2019’da Suriye Sınırı üzerinde Barış Pınarı adı verilen sınır ötesi harekatı hatırlattı, ‘dikkat’ diyerek tören alındakiler ile birlikte ‘asker selamı” verdi. Kılıç, “dualarımızla, gönlümüzle Devlet’imizin, askerimizin ve güvenlik güçlerimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz” dedi.

MUHTAR DEMEK ÇÖZÜM DEMEK…
Kılıç, Muhtarlar Günü’ne ilişkin sözlerinde ise şunları söyledi: olarak ilan edildiğini hatırlatarak şunları söyledi:
“Ülkemizde 50 Bin 157 muhtar, Ereğli’mizde ise 3 belde, 7 bölge 1 merkez olmak üzere 137 muhtar arkadaşımız görev yapmaktadır.  Demokrasinin gereği olarak vatandaşlar tarafından seçilen ve her biri milletin birer ferdi olan muhtarlarımız, görev yaptıkları köy belde ve mahallelerinde sorunların çözümü, vatandaşların talep ve beklentilerinin yerine getirilmesi yolunda, kamu idareleri ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde hareket eden önemli birer hizmet odağıdır. Görev yaptıkları mahalle ve köylerinde her türlü sorunları ilgili yerlere aktarma ve takip etme görevini gerçekleştiren muhtarlarımız, vatandaşlarımızın hizmetle buluşması anlamında bir köprü görevi yapmaktadır. Muhtar, çözüm için çare üreten, köyünün ve mahallesinin hakkını, düzenini sağlayan seçilmiş bir temsilcidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Muhtar da demokrasinin temel taşıdır.’
Bayramlarda çocukların ailesinden sonra ilk öpecekleri el, düğünlerde, cenazelerde gözlerin aradığı, acıların ve mutlulukların paylaşıldığı her yerde biz muhtarlar oluruz. Olması gereken hizmetleri yerinde ve zamanında yapabilmektir muhtarlık.  Bunu yapabilmek için çabamızın en üst seviyede olduğunun bilinmesini istiyoruz.”
Törenin ardından muhtarlar ve katılımcılar, Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

MUHTARLAR GÜNÜ

Karadeniz Ereğli’de Muhtarlar Günü töreni

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo