12 o C Kdz. Ereğli

MUHTARLAR, DEMOKRASİ AYIBI İŞLEDİ (Mİ)

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Siyaset 5 yıl 1 ay 29 gün 13 saat 31 dakika önce 1155

Haberi Paylaşın

Mahalli İdari Seçimlerde, Karadeniz Ereğli Belediyesi’ni kazanmak isteyen belediye başkan adaylarını dernek binasında ağırlayarak projelerini dinleyen Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği’nin ‘demokrasi ayıbı’ işlediği öne sürüldü. Önce AK Parti ardından CHP’nin Belediye Başkanı Adaylarını dernekte ağırlayarak saatlerce dinleyen muhtarların, ziyarete gelen İYİ Parti olunca adeta ortadan yok oldukları iddia edildi. İYİ Partili Ali Kaya, “demokrasinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz” dedi.

Alınan bilgiye göre, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in ittifak anlaşması sonrası ‘meclis üyesi sayı ve sırası” nedeni ile ittifakın bozulduğu Karadeniz Ereğli’de, A Takımı’nı son 15 gündür oluşturup “oy işi gönül işidir, tapusuzdur” diyerek sahaya inen İYİ Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Ali Kaya, Karadeniz Ereğli Muhtar Derneği’ni ziyaret etti.
“DEMOKRASİNİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU
BİR KEZ DAHA GÖRÜYORUZ”
Parti unsurları ve meclis üyesi adayları ile birlikte geldiği dernekte, kendisini az sayıda muhtarın karşıladığı Ali Kaya, “ben bunu doğru bulmuyorum. Acaba neden?” dedi.
Seçime girmemesi için bazı kesimlerce baskıya uğradığını da ifade eden Kaya, “burada sayıca az olan muhtar arkadaşlarımın hepsine, bu demokratik temayüllerinden dolayı bizi kabul etmeleri anlamında teşekkür ederim. Lakin hep söylediğim gibi; galiba bir sıkıntı var çünkü burada en az 40-50 muhtar arkadaşımızı görmek umudu ile geldik ama az sayıda muhtarımız var. Demokrasinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. İfade hürriyetinin, insanların fikirlerini rahat bir şekilde anlatabilme, dünya görüşlerini özgür bir şekilde ifade etme hakkını ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Muhtarlarımızın büyük bir kısmı şuanda burada değiller. Ben bunu doğru bulmuyorum. Acaba neden?” diye konuştu.
BASKI VAR!
İYİ’nin adayı Kaya, kendilerine yapıldığını öne sürdüğü baskılara karşın seçimi en önde bitireceklerini anlatarak şunları söyledi:
“Meclis üyesi adaylarımıza istifa etmeleri yönünde baskılar var. Seçime katılmayayım diye diğer iki büyük parti camiası ve adaylarından bize baskılar var.
“Biz, ittifak görüşmeleri dolayısıyla seçim hazırlıklarımızı biraz geç başlattık, dolayısı ile biraz geriden geliyoruz. Fakat seçim süreci, bizim lehimize bir temayül gösterdiğini şuan görüyorum. Yıpranmış bir 17 yıllık Ak Parti iktidarı ile 5 yıllık başarısız bir belediye başkanlığı döneminden kalma bir algı var.
Diğer tarafta ise 20 yıl belediye başkanlığı yapmış bir ağabeyimiz var. Ama artık ‘yeter’ diyen bir seçmen altyapısı görüyorum. Biz geç başladık ama inşallah en önde bitireceğiz.”
MUHTARLAR İLE İLGİLİ PROJESİNİ AÇIKLADI
Ali Kaya, muhtarlar ile ilgili düşüncesini açıkladığı sözlerinde, mahallelerde yapılacak hizmetlerin üst düzey olabilmesi için her bir muhtara bir belediye personeli tahsis edeceğini bildirerek şu ifadeleri kullandı:
“Biz, muhtarlık mekanizmasının devam etmesini istiyoruz. Biz, belediye başkanlığını aldıktan sonra muhtarlarımız ile beraber Karadeniz Ereğli’yi yöneteceğimizin sözünü veriyoruz. Yetkimi, sevgimi ve saygımı paylaşmak istiyorum. Bu şehirdeki 30 yıllık iş hayatımda sevgimi, saygımı ve kazancımın hepsini paylaştım. Bugün ise ‘Karadeniz Ereğli’yi beraber yönetelim’ diyorum. Eski ve klişeleşmiş kafalardan çekelim ve yepyeni bir anlayış getirelim. Biz, belediye başkanlığını kazandıktan sonra, belediye binasında muhtarlarımıza muhakkak bir oda tahsis etmek ile birlikte şehri beraber yöneteceğimizin sözünü veriyorum. 31 mahalle muhtarımızın her birinin emrine, belediyemizden en az bir personel tahsis edeceğimin sözünü veriyorum. Böylelikle her mahallenin sorunları düzeltilecektir.”
31 MAHALLE MUHTARINDA YALNIZCA 8 TANESİ VARDI!
Öte yandan, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç’ın katılmadığı ziyarette, ziyarette ev sahibi olarak bulunan 8 muhtar adına konuşan Baki Karaarslan, seçim yolunda başarı dilediği Ali Kaya ve ekibini tebrik ettiğini söyledi.
DİĞER DERNEĞİN KAPISI BİLE KAPALIYDI!!!
Yaşanan ‘demokrasi ayıbı’ İYİ Partililerin diğer ziyaret edeceği Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nde de sürdü. Kendilerine ziyaret edileceği önceden bildirilen, teyidi ise alınan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nde, kapılar ziyaretlerine gelinen İYİ Parti’ye açılmadı. Defalarca zili çalınan dernekte hiçbir muhtar yoktu. Bunun üzerine ise Ali Kaya, “her şeye rağmen bu seçimi iyiler kazanacak” dedi.

MUHTARLAR, DEMOKRASİ AYIBI İŞLEDİ (Mİ)

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 19 saat 36 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
5 saat 48 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 17 saat 49 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 8 saat 42 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 13 saat 17 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 14 saat 16 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 19 saat 10 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 16 saat 43 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 3 saat 54 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 17 saat 54 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !