Kdz. Ereğli · 5 Kasım 2026, Perşembe 13° Yağmurlu $ 50,03€ 56,26 Altın 6.551
Son dakika

’Muhtar Demokrasinin Temel Taşıdır’

Şafak NEGÜZEL Muhabir ·
  • 1.372
  • 0
  • 1 dk

Ereğli ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Devrim Bulvarında düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, törende yaptığı konuşmada, bugünü kendilerine armağan eden hükumete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

İlçede 44 mahalle 94 köy olmak üzere toplam 137 muhtarın görev yaptığını belirten Kılıç, şöyle konuştu:

"Seçmen, 24 saat muhtarın kapısını çalabileceği siyasi değil çözüm merkezi olduğunu bildiği bir kurum olarak kendisine yakın hissetmektedir. Bize göre, dünyada örneği olmayan, en önemli işlevi ise vatandaşlar ile devlet kurumlarını karşı karşıya getirmeyen aracı kurum olarak bu sistemde yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, muhtar demokrasinin temel taşıdır."

Törenin ardından muhtarlar ilçe protokolü ile anıt önünde fotoğraf çektirdi.

Bu haberi paylaşınYakınlarınızın da haberi olsun

Bu haber size ne hissettirdi?

İlk tepkiyi siz verin.

Sıradaki haber EREĞLİ’DE FETÖ OPERASYONU!. EREĞLİ’DE FETÖ OPERASYONU!.Gündem2.500

Yorumlar 0

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Henüz yorum yokDüşüncelerinizi ilk siz paylaşın.