13 o C Kdz. Ereğli

MÜBAŞİRDİ, AVUKATLIK CÜBBESİNİ GİYDİ

Gündem 9 yıl 3 ay 5 gün 10 saat 58 dakika önce 1567

Haberi Paylaşın

Ereğli’de adliyede mübaşirlik yaparken hukuk fakültesinden mezun olan Erden Efe, avukatlık stajını tamamlayarak cübbe giydi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Adalet Meslek Yüksekokulunu 2005’te bitirmesinin ardından Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girerek 2008’de Ereğli Adliyesinde mübaşir kadrosuna atanan Erden Efe (30), Dikey Geçiş Sınavı’yla kazandığı hukuk fakültesinden mezun olmasının ardından görevinden istifa etti.

Avukat ağabeyinin yanında staja başlayan Efe, bir yıl sonra cübbe giymeye hak kazanarak, mübaşirlik yaptığı adliyeye avukat dönmenin heyecanını yaşadı.

Erden Efe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mübaşir olarak çalıştığı adliyede avukatlık mesleğine ilgisinin arttığını söyledi.

Hukuk fakültesinden 2013’te mezun olmasının ardından ağabeyinin yanında stajını da tamamladığını anlatan Efe, "Eğitim dönemimde yaşadığım sıkıntıları çok iyi hatırlıyorum, izin aldıkça okula gidip derslere giriyordum. Bazı günler yolculuklar nedeniyle sabah işe uykusuz giderek görev yaptığım çok olmuştur. Elimdekilerle yetinmedim ve daha ilerisini düşündüm, başarabileceğime yürekten inanıyordum" diye konuştu.

Efe, mübaşir olarak mesleğe devam etmesi halinde kariyerinde en fazla yazı işleri müdürlüğüne ulaşabileceğini vurgulayarak, "Ben mübaşirlikten avukatlığa uzandım. Beş yıl görev yaptığım adliyede geçmişte duruşmaya katılacakları çağırırken, şimdi eski meslektaşlarım tarafından çağrılıyorum. Ereğli Adliyesinde beni cübbeli gören herkes başarımı takdir ediyor. Avukat olarak da mesleki başarı elde etmek en büyük hedefim" ifadesini kullandı.

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 14 saat 39 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 15 saat 51 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 9 saat 56 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 7 saat 9 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 9 saat 30 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 3 saat 45 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
2 gün 11 saat 52 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
4 gün 12 saat 59 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
6 gün 1 saat 3 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !
1 gün 8 saat 1 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !