Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

MÜBAŞİRDİ, AVUKATLIK CÜBBESİNİ GİYDİ

MÜBAŞİRDİ, AVUKATLIK CÜBBESİNİ GİYDİ

Ereğli’de adliyede mübaşirlik yaparken hukuk fakültesinden mezun olan Erden Efe, avukatlık stajını tamamlayarak cübbe giydi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Adalet Meslek Yüksekokulunu 2005’te bitirmesinin ardından Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girerek 2008’de Ereğli Adliyesinde mübaşir kadrosuna atanan Erden Efe (30),  Dikey Geçiş Sınavı’yla kazandığı hukuk fakültesinden mezun olmasının ardından görevinden istifa etti.

Avukat ağabeyinin yanında staja başlayan Efe, bir yıl sonra cübbe giymeye hak kazanarak, mübaşirlik yaptığı adliyeye avukat dönmenin heyecanını yaşadı.

Erden Efe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mübaşir olarak çalıştığı adliyede avukatlık mesleğine ilgisinin arttığını söyledi.

Hukuk fakültesinden 2013’te mezun olmasının ardından ağabeyinin yanında stajını da tamamladığını anlatan Efe, "Eğitim dönemimde yaşadığım sıkıntıları çok iyi hatırlıyorum, izin aldıkça okula gidip derslere giriyordum. Bazı günler yolculuklar nedeniyle sabah işe uykusuz giderek görev yaptığım çok olmuştur. Elimdekilerle yetinmedim ve daha ilerisini düşündüm, başarabileceğime yürekten inanıyordum" diye konuştu.

Efe, mübaşir olarak mesleğe devam etmesi halinde kariyerinde en fazla yazı işleri müdürlüğüne ulaşabileceğini vurgulayarak, "Ben mübaşirlikten avukatlığa  uzandım. Beş yıl görev yaptığım adliyede geçmişte duruşmaya katılacakları çağırırken, şimdi eski meslektaşlarım tarafından çağrılıyorum. Ereğli Adliyesinde beni cübbeli gören herkes başarımı takdir ediyor. Avukat olarak da mesleki başarı elde etmek en büyük hedefim" ifadesini kullandı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo