Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MTA Toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri başladı

MTA Toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri başladı

Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’ne baÄŸlı iÅŸyerlerinde çalışan işçileri ilgilendiren, 01 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasını kapsayacak ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMÄ°S) ile Kamu Ä°ÅŸletmeleri Ä°ÅŸverenleri Sendikası (Kamu-Ä°ÅŸ) arasında sürdürülecek olan 17. Dönem Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi görüşmelerine, 29 Mart 2017 tarihinde Ankara’da MTA Genel Müdürlüğü’nde yapılan açılış oturumuyla baÅŸlandı.
MTA 17. Dönem TÄ°S açılış oturumuna; MTA Genel Müdürü Cengiz Erdem, GMÄ°S Genel BaÅŸkanı Ahmet Demirci, MTA Genel Müdür Yardımcısı Vedat Yanık, MTA Personel Daire BaÅŸkanı ReÅŸat Alan, Kamu-Ä°ÅŸ Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Kahraman, GMÄ°S Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ä°sa Mutlu, Genel Sekreteri Satılmış UludaÄŸ, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel TeÅŸkilatlandırma ve EÄŸitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, MTA İşçi Personel Åžube Müdürü Hasan Yalçınkaya, MTA TÄ°S Komisyonu Ãœyeleri, Kamu-Ä°ÅŸ Uzmanları, GMÄ°S’e baÄŸlı MTA Åžube BaÅŸkanı DurmuÅŸ Kılıç, Åžube Sekreteri Mehmet UÄŸurlu Deveci, Åžube Mali Sekreteri Kamil GökçeoÄŸlu, Åžube TeÅŸkilat Sekreteri YiÄŸit Soylu ile GMÄ°S TÄ°S Komisyonu Ãœyeleri katıldı.
MTA TÄ°S Görüşmelerinin ilk oturumunda konuÅŸan GMÄ°S Genel BaÅŸkanı Ahmet Demirci, “17’ncisini yapacağımız Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmemizin Maden Tetkik Arama Kurumu’nda çalışan arkadaÅŸlarımız baÅŸta olmak üzere MTA’ya, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.MTA’nın içinde bulunduÄŸu durumu yakından takip ediyoruz. Çok daha büyük iÅŸler yapabilecek potansiyele sahip olduÄŸunu biliyoruz. Türkiye’nin MTA’ya en çok ihtiyaç duyduÄŸu bir dönemdeyiz. Türkiye’nin gerçekten kendi doÄŸal kaynaklarını deÄŸerlendirme mecburiyeti var.
Kurum çalışanları olarak ve yöneticileri olarak sahip olduÄŸumuz tecrübeleri mutlaka siyasi kadrolara da aktarmak durumundayız. MTA’dan vazgeçilemez, MTA küçültülemez. Bu inançla tekrar sözleÅŸmemizin ülkemize, milletimize ve çalışanlarımıza katkı vermesini diliyorum” dedi.
MTA Genel Müdürü Cengiz Erdem ile Kamu-Ä°ÅŸ Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Kahraman da yaptıkları konuÅŸmalarda toplu iÅŸ sözleÅŸmesinin karşılıklı anlayışla sürmesini, çalışanların da lehine iyi sonuçlanmasını dilediklerini belirttiler.MTA’da çalışan işçileri ilgilendiren ve 2017 ile 2018 yıllarını kapsayacak 17. Dönem Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi 79 maddeden oluÅŸuyor. MTA TÄ°S’in açılış oturumunda 4 madde kabul edildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo