13 o C Kdz. Ereğli

MİTİNG GİBİ OFİS AÇILIŞI

BÖLGEDE OLAN BİTENLER İÇİN www.ereglifm.com.tr

Siyaset 5 yıl 2 ay 10 gün 16 saat 32 dakika önce 1424

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “göreve geldiğimde ilçede kavga vardı, sloganlar vardı. Kavgaları bitirdik, ilçemize huzur geldi” dedi.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri ve Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, Devrem Yolayrımı mevkisinde miting havasında gerçekleştirilen açılışta yaptığı konuşmada, nasihat ettiği seçmene, “hepimiz 31 Mart’ta yeni bir seçim, yerel bir seçim ve şehrül eminlerin seçileceği bir seçimi yaşayacağız. Tabii ki herkesin kalbinde bir parti vardır, bir isim vardır, bir şahıs vardır. Sandığın başına gittiğinde hür iradesiyle oyunu ona kullanacaktır. Ama sakın ola ki birbirinizi kırmayın, birbirinizi üzmeyin. Dostlar, arkadaşlar, kardeşler, bu seçimler biter, siz size kalırsınız, bu ölçüyü iyi koruyun. Ereğli’de sizin yakından tanıdığınız ve sevdiğiniz Dr. Hüseyin Uysal ile 5 yıl daha hizmete devam edeceğinize inanıyorum” diye konuştu.
UYSAL: “MAZERET ÜRETMEDİK”
Kurulan platforma ‘Dik dur eğilme, Ereğli seninle’ sloganı ile çıkan mevcut Belediye Başkanı aynı zamanda partinin Belediye Başkan Adayı Hüseyin Uysal, görev süresi boyunca yaptığı hizmetleri konuşmasının ardından sözlerinde, makyaj yaparak halkını kandırmadığını söyledi.
Mahallelerde yapılan alt ve üst yapı çalışmalarını aktaran Uysal, "sorunlar ilçemiz sorunları dedik. Sorunlarla uğraşırken, sorunlardan kaçmadık, çözmek için uğraştık. Makyaj yaparak halkımızı kandırmadık” dedi.
Uysal, özetle şu ifadeleri kullandı:
"EREĞLİ’YE HUZUR GELDİ"
“Göreve geldiğimde ilçede kavga vardı, sloganlar vardı. Kavgaları bitirdik, ilçemize huzur geldi. 5 yıldır kavga etmedim. Çınarın, çeliğin, çileğin şehri Ereğli dedik. Biz köklerimize, medeniyetimize, değerlerimize ve Erdemir'imize sahip çıktık. Öyle, 'ben Erdemir'i, sendikayı seviyorum' demekle olmuyor. Bana, 'hiçbir şey yapmadı, hala da bir şey yapmadı' diyorlar mı? Ben, 'Ona hiçbir şey yaptırmayacağız' diyenlere rağmen çok şey yaptım. 5 yıl yatarak, ayakta uyuyarak ve satarak vakit geçirmedim. Belediyenin mülklerinden bir tane sattığımı, yattığımı duydunuz mu? Bizler hizmet yaptık.
ÖĞRENCİLER ÜZERİNDEN…
Gelirlerini düşünüyorlar, sömürmeyi düşünüyorlar. Üniversitede öğrenci sayısı çarpı 1500 diyorlar. Öğrenci sayısını gelir olarak düşünüyorlar. İnanın midem bulanıyor. Buradan açıkça söylüyorum. Her yerde öğrenci ve üniversiteyi tartışıyorum. Ama öğrenci sayısı çarpı 1500 derken, bu geliri düşünmek, bu vatandaşım asgari ücretle çalışırken çocuklarına 1500 lira gönderecek. Buna bari demeyin. Böyle hesap mı olur. Üniversite aydınlığa açılan kapı demektir. Öğrenciler geleceğimiz deyin canımı yiyin.
KENT MEYDANI… CAMİ…
Kent meydanı olacak ve söz veriyorum cami olacak. Oraya belediye binası, AVM yapmayı düşünüyorlar, akıllılar ya. Belki de bedava yaptıracaklar nasılsa AVM yapacaklar paralarını verir. O bölgeyi rant alanı olarak kullanıldığı zaman ben esnafımı düşünüyorum. Erdemir esnafını, çarşı esnafını düşünüyorum. Orası esnafımı koruyacak, Ereğli’nin nefes alacak en önemli koridoru olacak.”
“HUZURLU VE AKILLI ŞEHİR VAAT EDİYORUM”
Yeni dönemde güzel hizmetler gerçekleştirmeye devam edeceklerini öne süreh Uysal, şunları kaydetti:
“Mevlana’nın dediği gibi ‘bugün yeni şeyler söylemek lazım’. Bugün yeni şeyler söyleyeceğiz, projelerimiz hazır. BBP ile büyük projelere imza atacağız. Bizler ne diyoruz. Özümüz millet, sözümüz hizmet. Biz hizmet sözü veriyoruz hizmet. Önce insan diyeceğiz. Huzurlu bir şehir vaat ediyorum. Akıllı şehir vaat ediyorum. Ereğli’mize, şehrimize ve şehrin kaynaklarına sahip çıkacağız. Bir nisanda göreve gelirsem, kaldığımız yerden kolları sıvayıp çalışmayı vaat ediyorum. Onlar ne diyor? Bir Nisan’dan sonra hemen festival komitesi kuracağız diyorlar. Festival komitesi kurmayacağım, Bu milleti sömürttürmeyeceğim, bu esnafın gelirinden para toplattırmayacağım. Bilim festivali, Osmanlı çileği festivali olacak ama belediye bütçesiyle olacak. Festival yaptık vatandaştan para istedik mi? O yüzden komite kurmayacağım” dedi.
UYSAL’IR FARKI…
Uysal, kendilerini farklı kılan nedenler olduğunu belirterek, konuşmasını şu şekilde tamamladı:
“İşte bizim farkımız burada, sizin içinizden biri olmamız. Sizin gibi düşünmemiz. Sizin hayır duanızı almaktan başka hiçbir gayemiz yok. Bir tek hayır duası istiyoruz. Bizim mücadelemiz şöhret mücadelesi değil. Bizim mücadelemiz koltuk, makam mücadelesi değil. Bizim mücadelemiz memleket meselesi. Bizim davamız haklı. Davamız, bayrağımız, ezanımız bizim davamız. Sizler bizi tanıyorsunuz. Bizim dilimiz aynı, benim dilim sizin diliniz. Bizim üslubumuz sizin üslubunuz. Benim duruşum sizin duruşunuz. Benim duruşum belli. Belki beni bu yüzden sevmediler.
Büyük Ereğli’nin hayallerini kuruyoruz, bugün onun tohumlarını atıyoruz. Bizler sevgi tohumu atmaya geliyoruz. Aramızda roman kardeşlerimiz de var, alevi kardeşlerimiz de var. Bizim fotoğrafımızda halk var halk. Rahmetli Neşet Ertaş, ‘Kalpten kalbe bir yol var görülmez, gönülden gönüle gider yol gizli gizli’ diyor. İşte bunu anlamıyorlar. Sizinle bizim aramızdaki yol bu. Bu yolu bulamayacaklar. Bu yol Ereğli’nin yolu. Bugün Ereğli’nin hikayesini yazacağız, tarihini yazacağız. Sizlerin de o gün orada biz vardık, Ereğli’nin kaderi o gün değişti diyeceksiniz. ”
Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışa BBP Genel Başkan Başdanışmanı Tolga Aral, BBP İl Başkanı Ahmet Çolak, BBP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Turabi Çelik, parti yöneticileri, partinin belediye meclisi ve il genel meclisi üyesi adayları ve çok sayıda Uysal gönüllüleri katıldı.

MİTİNG GİBİ OFİS AÇILIŞI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 4 saat 30 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 19 saat 42 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 2 saat 43 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 23 saat 47 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 23 saat 21 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
4 gün 17 saat 36 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 4 saat 4 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 22 saat 11 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 1 saat 37 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI