Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

MİSAFİRLERE MAĞARALAR GEZDİRİLDİ

MİSAFİRLERE MAĞARALAR GEZDİRİLDİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Deniz Kuvvetleri Atatürk Rallisi kapsamında Zonguldak’ın Ereğli ilçesine gelen misafirler Cehennemağzı Mağaralarını ziyaret ettiler.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919 tarihinde Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkışının 100. Yılı dolayısıyla düzenlenen ‘Deniz Kuvvetleri Atatürk Rallisi’ kapsamında İstanbul’dan Samsun’a seyreden yelkenli yatlar 6 Mayıs Pazartesi günü Ereğli’ye geldi.
İki gün boyunca Ereğli’de kalacak misafirler için bugün (7 Mayıs) Cehennemağzı Mağaralarında karşılama programı düzenlendi. Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bando takımı tarafından mağaraların girişinde karşılanan misafirler Ayazma Mağarası’nda kendileri için hazırlanan programa katıldılar.

Programa Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ ile kurum ve daire amirleri de katıldı.
Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinin sunduğu müzik dinletisini beğeniyle dinleyen misafirler, memnuniyetlerini dile getirerek programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Samsun’da son bulacak Atatürk Rallisi için gazetecilere bilgi veren Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu şunları kaydetti:
“Atatürk’ümüzün Samsun’a çıkışının 100. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın rehberliğinde başta denizde Amatör Denizcilik Derneği olmak üzere bu yola gönül vermiş, bu tarihi seyrin içinde bulunmak isteyen yelkenci, yatçı dostlarımızı şuanda Ereğli’de ağırlamaktayız. İstanbul’dan Bandırma Feribotu Gemisinin çıktığı rotayı takiben Samsun’a 19 Mayıs sabahı intikal edecekler. Bu süre zarfı içerisinde 2 gün Ereğli’de misafirimiz oldular. Yarın sabah buradan hareket edecekler. Onlara özenmemek elde değil.
Bu seyrin bir tekrarı ancak 100 yıl sonra gerçekleşebilir. Tarihe iz bırakıyorlar. Başta Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanımız Halil Posbıyık ve şehrin tüm ileri gelenleri olmak üzere Ereğli’mizde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Yolları, bahtları açık olsun. 19 Mayıs sabahı bizimde kalplerimizi o teknelerinde götürsünler, Samsun’a ayak basarken bizi de oraya taşısınlar istiyorum. Denizcilerin de dediği gibi; ‘Rüzgarınız kolayına, rüzgarınız sakin olsun’ Şuan da burada 15 teknemiz var 2 tekne daha gelecek. İlk grup olarak 17 tekne Samsun’a ilerlemekte ama 19’u sabahı Samsun’da 50’nin üzerinde tekne faaliyete katılacak. Peyderpey gelen başka limanlara da uğrayacak, burada da liman yapıp devam edecek olan gemilerimiz de var.” 
Müzik dinletisinin ardından misafirlere Kilise, Cehennemağzı ve Ayazma mağaraları gezdirildi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo