Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MİLYONLARCA EMEKLİNİN BEKLEDİĞİ KARAR

MİLYONLARCA EMEKLİNİN BEKLEDİĞİ KARAR

Milyonlarca emeklinin beklediÄŸi karar zamanı yaklaÅŸtı. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için açılan intibak davası haftaya görülecek.

İşçi, memur ve BaÄŸ-Kur Emeklileri DerneÄŸi (Ä°MBED) BaÅŸkanı Hamdi Öz’ün açtığı davaya 29 Nisan’da devam edilecek. Ankara 8’inci Ä°ÅŸ Mahkemesi’nde görülen davanın son duruÅŸması 2 Åžubat’ta yapılmıştı. Emekliler aleyhine bilirkiÅŸi raporu çıkınca, mahkeme yeni rapor hazırlanması kararı almıştı. Bu duruÅŸmada kararın açıklanması bekleniyor.

355 LÄ°RA ZAM GELECEK

Davada çıkacak intibak kararı, milyonlarca emekliye zam yolunu açacak. Kararın ardından intibak için yasal düzenleme yapılması gerekecek. Düzenlemenin yapılmasıyla da 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar intibak zammı alabilecek.

İntibak ile emekli maaşlarında 50 ila 355 lira arasında artış yapılması söz konusu olacak.

BİLİRKİŞİDEN OLUMLU RAPOR

Ä°ntibak için açılan bir diÄŸer dava da Ankara 3’üncü Ä°ÅŸ Mahkemesi’nde görülüyor. Son duruÅŸmada önemli bir geliÅŸme yaÅŸanmıştı. Türkiye Emekliler DerneÄŸi’nin açtığı davada, bilirkiÅŸi, intibakların 2000 sonrasında emekli olanlara uygulanmamasının Anayasa’nın eÅŸitlik ilkesine aykırı olduÄŸu yönünde rapor vermiÅŸti. Dava 2 Temmuz’a ertelenirken, rapor emeklilerin elini güçlendirdi.



Kaynak: Takvim

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo