Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Milli Boksör, Gözünü Altın Madalyaya Dikti

Milli Boksör, Gözünü Altın Madalyaya Dikti

Kazakistan’ın baÅŸkenti Astana’da 19-27 Mayıs’ta düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Åžampiyonası’nda 81 kiloda bronz madalya kazanan Elif Güneri, 2014’te saÄŸ ayağı kırıldığı için katılamadığı Avrupa Åžampiyonası’ndan bu yıl altın madalyayla dönmeyi hedefliyor.

Ulusal ve uluslararası turnuvalarda kazandığı derecelerle, bu yılki Büyük Kadınlar Avrupa Boks Åžampiyonası’nın iddialı isimlerinden biri olan 28 yaşındaki Elif Güneri, hedefine ulaÅŸabilmek için ringlerde azimle yumruk sallamaya devam ediyor. 

Elif Güneri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ã§ocukluÄŸunun çok hareketli geçtiÄŸini ve spora her zaman ilgi duyduÄŸunu söyledi.

Milli sporcu, 11 senelik boks hayatına birçok madalya sığdırdığını anlatarak, "Ä°ki yıl önce çok iyi bir sezon geçiriyordum. Madalya ümidi taşıyan sporculardan biriydim. Avrupa Åžampiyonası’na iki gün kala saÄŸ ayağım kırıldı, ÅŸampiyonaya gidemedim. Bu beni çok üzmüştü. Ama hiçbir zaman isyan etmedim. Daha çok çalışıp Allah’a şükrettim." diye konuÅŸtu.

- "Tam hız şampiyonaya hazırlanacağım"

Elif, son olarak bu yılki Dünya Åžampiyonası’ndan bronz madalya kazanarak döndüğünü anımsatarak, şöyle konuÅŸtu:

"Burada çok iyi ülkelerle dövüşerek dünya üçüncüsü oldum. Hatta çeyrek final maçımda 2014’ün dünya ikincisi, iki numaralı seribaşı Hint rakibimi yendim. Yarı final müsabakasında Avustralyalı Kaye Scott’a 2-1 yenildim. Biraz da farklı bir maçtı benim için. Åžampiyon olabilecek kapasitedeyken üçüncülük kazandım. Fakat bu beni yıldırmadı ve küstürmedi. Önümde kasım ayında yapılacak Avrupa Åžampiyonası var. Öncelikle burada baÅŸarılı olmak istiyorum. Tam hız ÅŸampiyonaya hazırlanacağım. Amacım bayrağımızı göndere çektirerek, ülkemizi en iyi ÅŸekilde temsil edip altın madalyayı kazanmak. Bunun için antrenmanlara ara vermeden devam ediyorum. Antrenörüm eÅŸliÄŸinde günde bazı zamanlar çift antrenman yapıyorum. Sabah 1,5, akÅŸamsa 2,5 saat çalışarak kendimi formda tutmaya çalışıyorum."

 

- En büyük amacı gençlere boksu sevdirmek

 

Zonguldak Çaycuma Hisarönü Seçil Åžanlı Ortaokulu’nda beden eÄŸitimi öğretmeni olarak da görev yaptığını ifade eden milli boksör, arta kalan zamanlarını boksa gönül veren gençlerle antrenman yaparak geçirmeye çalıştığını dile getirdi.  

Elif, küçük bir semtte büyümesine rağmen ülkesini en iyi şekilde temsil ettiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Boksu bıraktığımda arkamda çok güzel bir gençlik bırakmak istiyorum. Çaycuma Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde 25 öğrenciye gönüllü olarak boks dersi veriyorum, antrenmanlar yapıyoruz. Burada altyapıyı kurarak, ülkemize olimpiyatlarda altın madalya getirecek sporcular yetiştirmek istiyorum. En büyük amacım ülkemizin geleceği olan gençlere boksu tanıtmak, sevdirmek ve içlerinden şampiyon çıkarmak. İnşallah bu konuda başarılı olabilirim."

Öğrencilerden Umut Aydın (18) da Elif hocayı kendilerine örnek aldıklarını kaydederek, "Onun yolundan giderek ülkemize madalyalar kazandırmayı amaçlıyoruz. Bize boksun sadece dövüş sporu değil, mücadele, hırs ve azim olduğunu göstermeye çalışıyor. Bu nedenle boksa başladığımdan beri kendimi daha dinç ve zihni açık olarak görüyorum. Bu normal hayatıma da yansıdı." diye konuştu.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo