Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Mikro kredi’ sayesinde 7 torununu okutuyor

’Mikro kredi’ sayesinde 7 torununu okutuyor

Zonguldak’ta eÅŸini ve oÄŸlunu kaybetmesinin ardından 2 kızı ve 7 torunuyla hayata tutunan AyÅŸe Özer, mikro kredi desteÄŸiyle açtığı bakkal dükkanı sayesinde torunlarını okutmanın mutluluÄŸunu yaşıyor. 

EÅŸinin ve oÄŸlunun 10 yıl önce hayatını kaybetmesiyle 2 kızıyla bir başına kalan 56 yaşındaki Ã–zer, ailesinin geçimini saÄŸlamak için evlere temizliÄŸe gitmeye baÅŸladı. Kazandığı para yetmeyince bir süre gözleme ve köfte ekmek de yapıp satan AyÅŸe Özer, çevresindekilerin de desteÄŸiyle mikro krediye baÅŸvurdu.Mikro kredi desteÄŸiyle ilk olarak tavuk alıp yumurtalarını satan Özer, geçen yıl aldığı 5 bin liralık destekle de bakkal dükkanı açtı ve kendi iÅŸinin patronu oldu. AyÅŸe Özer, kısa sürede kazandığı parayla ÅŸimdilerde hem ailesinin geçimini saÄŸlayıp 7 torununu okutmanın mutluluÄŸunu yaşıyor hem de aynı hayali kuran kadınlara örnek oluyor. 

 "Yıkılmadım, yine ayaktayım" 

Özer, eÅŸini kaybetmesinin ardından yıllarca kendi ayakları üzerinde durmaya çalıştığını söyledi.Bu süreç içerisinde kimseden destek görmediÄŸini belirten AyÅŸe Özer, "Yıllarca farklı iÅŸlerde çalışmak zorunda kaldım. EÅŸim öldükten sonra evlere temizliÄŸe gitmeye baÅŸladım, çünkü eÅŸimden kalma maaÅŸ yetmiyordu. Mecburdum böyle bir ÅŸeyler yapmaya. Ä°lk önce deniz kenarında bir yer açtım. Orada gözleme, yufka, köfte ekmek sattım." diye konuÅŸtu.

Özer, bir gün arkadaşlarının anlatmasıyla mikro krediden haberdar olduğunu bildirerek, şöyle devam etti:

"ArkadaÅŸlarım ’AyÅŸe böyle bir iÅŸ var, katılır mısın’ dediler. Kredi aldıkça deÄŸerlendirdim. Ä°lk aldığım parayla tavuk aldım. Çocuklarımın öğretmenlerine gidip yumurta sattım. Daha sonra bakkalı açtım. Bu ÅŸekilde yürütmeye çalıştım. Bir kadın kafasına koyduÄŸunu yapmalı, yapıyor da. Erkek, bayan diye bir ÅŸey yok. Yapmak isteyen gerçekten yapıyor. Oturmayı deÄŸil, çalışmayı seviyorum. Kendi paramı kazanıyorum. O gün yorulduÄŸumu anlamıyorum. 7 torunum var, 7’sini de ben okutuyorum. Torunlarıma çıkarıp para verebiliyorum. Onları bir ÅŸeyden yoksun etmiyorum. Önceden bunu yapamıyordum. Veremeyince suçluluk hissediyordum ama ÅŸimdi Allah’ıma şükür hepsini yapıyorum." 

Eşini ve oğlunu kaybettiğini, ancak hiçbir zaman yıkılmadığını kaydeden Ayşe Özer, tüm zorluklara rağmen insanların mücadeleden vazgeçmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo