Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MEZARI BAŞINDA ANILDI!..

MEZARI BAÅžINDA ANILDI!..

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, "dünyanın en yaÅŸlı gazisi" unvanını taşırken 1994 yılında 110 yaşında vefat eden Hüseyin Kaçmaz’ın mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Merhum gazinin oÄŸlu 81 yaşındaki Turgut Kaçmaz, Kestaneci Mahallesi’ndeki mezarlıkta düzenlenen törene, babasının Çanakkale Savaşı’ndaki üniforması ve çarıklarını giyerek katıldı.

Turgut Kaçmaz, yaptığı konuÅŸmada, babasının, ayağında çarık, cebinde Kur’an-ı Kerim ile savaÅŸtığını söyledi.

Atatürk’ün 1915’teki "Ben size taarruzu deÄŸil ölmeyi emrediyorum." sözüyle, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın ise 15 Temmuz darbe giriÅŸimine karşı halkı meydanlara davet ederek önemli baÅŸarı elde ettiÄŸini anlatan Kaçmaz, ÅŸunları kaydetti:

"Bu yurdun her karış toprağı ÅŸehit dedelerimizin temiz kanıyla sulanmıştır ve böylelikle aziz vatanımız olmuÅŸtur. Bu vatan için babam 14 yıl savaÅŸtı. Bizim için bayram da vatan da namusumuz ve ÅŸerefimizdir. Eskiden düşman Ä°ngiliz, Fransız’dı, ÅŸuydu, buydu. Bugün düşman cahillik, ayrımcılık, PKK, Fetullah’tır. Asırlarca tek yürek, tek bilek, tek vatan olduk. Bu bayrak ve bu ezan bizim. Bizler bir ve beraber oldukça Edirne’den Ardahan’a kadar bu yurdun bir karış toprağı geçilmez."

Ä°lk kez babasının mezarı başında tören yapıldığını belirten Kaçmaz, Kaymakam Nazım MadenoÄŸlu ile EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’a desteklerinden dolayı teÅŸekkür etti.

MadenoÄŸlu, Uysal, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Aykut ManioÄŸlu’nun yanı sıra gaziler ve ÅŸehit yakınları tarafından Kaçmaz’ın mezarına karanfil bırakıldı.

Tören, Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından edilen duayla sona erdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo