hafif yağmur 11 o C Kdz. Ereğli

MEYVELERİNİZİ SAKLAMAK İSTİYORSANIZ

MEYVELERİNİZİ SAKLAMAK İSTİYORSANIZ

Sağlık 9 yıl 4 ay 17 gün 12 saat 29 dakika önce 993

Haberi Paylaşın
Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koçoğlu, ’Tüketiciler, vitamin açısından kurutma yerine derin dondurucuda saklama yöntemini tercih edebilir’ dedi.

Güneşte kurutulan meyve ve sebzelerde güneş ışınları nedeniyle bazı vitaminlerin yok olduğu, derin dondurucuda saklanan gıdaların ise A, B ve C vitamini açısından daha zengin kaldığı belirtildi.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülay Koçoğlu, yaptığı açıklamada, çok eski zamanlardan beri gıda ürünlerinin kurutularak saklanmasının yaygın bir uygulama olduğunu söyledi.

Bu sayede gıdalarda mikroorganizma üremesinin azaldığını ve kurutma işlemlerinin halk arasında değişik şekillerde yapıldığını aktaran Koçoğlu, bunlar arasında en çok güneşte, fırınlarda, sıcak hava tünellerinde kurutmanın tercih edildiğini aktardı.

Kurutma yöntemlerinin her birinin meyve ve sebzelerdeki besin değerlerini farklı etkilediğini dile getiren Koçoğlu, "Kurutulmuş besinlerin içerisindeki potasyum, kalsiyum, magnezyum demir gibi mineraller bu esnada kayba uğramıyor. Bu meyve ve sebzelerde su uçurulduğu için mineraller fazla miktarda kalıyor ancak güneş ışınları nedeniyle kurutma sırasında vitamin kayıpları meydana geliyor" diye konuştu.

sabah

EN ÇOK OKUNAN

img 2 gün 1 saat 11 dakika önce DEVREK YOL AYRIMINDA FECİ KAZA !
img 21 saat 41 dakika önce KAAN YILDIRIM KAZA GEÇİRDİ !
img 5 gün 7 saat 2 dakika önce EREĞLİ ÖREN KAVŞAĞINDA KAZA
6 gün 5 saat 40 dakika önce 8 KİŞİ GÖZALTINDA !
1 gün 5 saat 12 dakika önce KAYALIKLARA DÜŞTÜ !
5 gün 7 saat 31 dakika önce TUVALET ÜCRETİNE % 50 ZAM !
2 gün 12 saat 15 dakika önce MOTOSİKLET YAYALARA ÇARPTI ; 3 YARALI
1 gün 11 saat 18 dakika önce EREĞLİ VE ZONGULDAK'TA HİSSETTİ !
4 gün 2 saat 54 dakika önce ÇORUM'DA ORHAN YÜKSEL ŞOV : 1-4