14 o C Kdz. Ereğli

METEOROLOJİ UYARDI!..

Müzik & Kültür Sanat 8 yıl 9 ay 19 saat 8 dakika önce 2113

Haberi Paylaşın
Son iki gündür özellikle batı ve güney bölgeleri kavrulan Türkiye’ye ’sıcak haber’: Hissedilen sıcaklık, bazı yerlerde gölgede 48 dereceyi bulacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Temmuz ayının son haftası ve ağustos ayının ilk haftasında sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağını dikkate alarak, “Yanar günler”e ilişkin vatandaşları uyardı.



SICAK HAVA DALGASI

Ankara ve İstanbul’da hissedilen sıcaklığın 40 derecenin üstüne, Urfa ve Diyarbakır’da ise 48 dereceye yükseleceği uyarısında bulunan Meteoroloji yetkilileri, “Saat 10.00-16.00 arasında dışarı çıkmayın. Mecbur kalırsanız şapka ve şemsiye kullanın. Ara sıra başınızı su ile ıslatın” önerilerinde bulundular.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri sıcaklık artışları ile ilgili Hürriyet’e şu bilgileri verdiler: “Yurt genelinde temmuz sonu ve ağustos ayı başında kuvvetli sıcak hava dalgasının etkili olması bekleniyor. Sıcaklıkların etkisi artarak devam edecek. Sıcaklığın mevsim normallerinin 5-9 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Bu hafta en yüksek hava sıcaklıklarının Karadenizkıyı kesiminde gölgede 30-32 derece, Zonguldak 32,Erzurum, Van, Antalya ve Mersin’de 33 derece, İstanbul’da 34, Ankara, İzmir, Bursa ve Sakarya’da 38 derece, Burdur, Malatya ve Edirne’de 40 derece, Manisa’da 41derece, Aydın’da 42 derece, Urfa ve Diyarbakır’da 43 dereceye ulaşması bekleniyor. Hissedilen sıcaklıklar ise Ankara ve İstanbul’da 40 derecenin üzerine çıkarken, Urfa ve Diyarbakır’da 48’i bulacak.

Bu nedenle vatandaşlarımız güneş çarpmasına karşı kendilerini korumalılar. Saat 10.00-16.00 arasında dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Mecbur kalırlarsa şapka, gözlük ve şemsiye kullanmalılar. Mutlaka gölge yerleri tercih etmeliler. Ara sıra başlarını su ile ıslatmalılar. Bu sıcaklık artışına küresel ısınma neden oluyor. Son dönemde başkentte ve İstanbul’da hiç bulut yok. Bu nedenle yaklaşık 15 gündür hiç yağış olmadı. Bu da sıcaklıkları oldukça yükseltiyor.”

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 42 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 1 saat 54 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 19 saat 59 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 17 saat 12 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 19 saat 33 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 13 saat 48 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
2 gün 21 saat 55 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
4 gün 23 saat 2 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
1 gün 18 saat 4 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
6 gün 11 saat 6 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !