Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

METEOROLOJİ UYARDI!..

METEOROLOJİ UYARDI!..

Son iki gündür özellikle batı ve güney bölgeleri kavrulan Türkiye’ye ’sıcak haber’: Hissedilen sıcaklık, bazı yerlerde gölgede 48 dereceyi bulacak.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Temmuz ayının son haftası ve ağustos ayının ilk haftasında sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağını dikkate alarak, “Yanar günler”e ilişkin vatandaşları uyardı.



SICAK HAVA DALGASI

Ankara ve İstanbul’da hissedilen sıcaklığın 40 derecenin üstüne, Urfa ve Diyarbakır’da ise 48 dereceye yükseleceği uyarısında bulunan Meteoroloji yetkilileri, “Saat 10.00-16.00 arasında dışarı çıkmayın. Mecbur kalırsanız şapka ve şemsiye kullanın. Ara sıra başınızı su ile ıslatın” önerilerinde bulundular.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri sıcaklık artışları ile ilgili 
Hürriyet’e şu bilgileri verdiler: “Yurt genelinde temmuz sonu ve ağustos ayı başında kuvvetli sıcak hava dalgasının etkili olması bekleniyor. Sıcaklıkların etkisi artarak devam edecek. Sıcaklığın mevsim normallerinin 5-9 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Bu hafta en yüksek hava sıcaklıklarının Karadenizkıyı kesiminde gölgede 30-32 derece, Zonguldak 32,ErzurumVanAntalya ve Mersin’de 33 derece, İstanbul’da 34, AnkaraİzmirBursa ve Sakarya’da 38 derece, BurdurMalatya ve Edirne’de 40 derece, Manisa’da 41derece, Aydın’da 42 derece, Urfa ve Diyarbakır’da 43 dereceye ulaşması bekleniyor. Hissedilen sıcaklıklar ise Ankara ve İstanbul’da 40 derecenin üzerine çıkarken, Urfa ve Diyarbakır’da 48’i bulacak.

Bu nedenle vatandaşlarımız güneş çarpmasına karşı kendilerini korumalılar. Saat 10.00-16.00 arasında dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Mecbur kalırlarsa şapka, gözlük ve şemsiye kullanmalılar. Mutlaka gölge yerleri tercih etmeliler. Ara sıra başlarını su ile ıslatmalılar. Bu sıcaklık artışına küresel ısınma neden oluyor. Son dönemde başkentte ve İstanbul’da hiç bulut yok. Bu nedenle yaklaşık 15 gündür hiç yağış olmadı. Bu da sıcaklıkları oldukça yükseltiyor.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo