20 o C Kdz. Ereğli

MESLEKTE 13 YIL !

Uzman Diyetisyen Deniz Özsan, meslekte 13. yılı geride bıraktı.

Sağlık 6 ay 30 gün 7 saat 19 dakika önce 1265

Haberi Paylaşın

Ereğli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin ve Haber Merkezi Yönetmeni Yusuf Zobar, meslekte 13 yılı geride bırakan Uzman Diyetisyen Deniz Özsan’ı 11 yıl önce açtığı ve sayısız danışanını ağırladığı ofisinde ziyaret etti.

Sağlıklı yaşamda, sağlıklı ve dengeli beslenme düzeninin gerekli olduğunu vurgulayan Özsan , “13 yıldır bazı şeylerin öğrenilmiş ve uygulanıyor oluşunu görmek mutluluk verici. Mesleğe başlangıç yıllarımdan bu yana iletişim halinde olduğum ve kilosunu koruyan danışanlarım var. Süreç uzun önemli olan bu süreci bir yaşam tarzı haline getirmek.” dedi.

Toplumda ‘Diyet’ sözcüğünün yanlış kullanıldığına da dikkat çeken Özsan “Diyet, bireylerin ve toplumun beslenme biçimini hangi sıklıkta, hangi besinleri tükettiğini anlatmak için kullanılan bir terim. Diyet yapmak, ‘bir şey yemiyorum, aç kalıyorum’ anlamına gelmiyor. ‘3 Beyaz’ olarak isimlendirilen un, tuz ve şekerden uzak durulması şehir efsanesi haline gelmiş. Oysa ki bu üç madde de aslında vücudumuzun ihtiyaçları arasında. Yeterli ve dengeli miktarda, porsiyon kontrolü sağlandığında çok da zararlı değil. Aşırısı ise her aşırı yapılan ve yenilen gibi zararlı.” dedi.

Özsan, “Ekmek tüketimi de bununla benzerlik gösteriyor. ‘Ekmek tüketmeyin’ uyarısı kesinlikle yanlıştır. Ekmeği yemediğinizde, vücudumuz su ve kas kaybediyor. Dolayısıyla ekmek yenilmeli ama sağlıklı olanı tercih edilmeli. Bunun için de tam buğday, çavdar, kepek türü ekmeklerin yenmesini öneriyoruz. Aslında ‘beyaz’ olarak isimlendirilen ekmekle aralarındaki tek fark, Beyaz ekmeğin daha çabuk acıktırması söz konusudur. Bu da daha fazla besin alımınıza sebep olur." İfadelerini de kullandı.

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 8 saat 12 dakika önce 1 ÖLÜ 1 YARALI !
6 gün 14 saat 54 dakika önce ÖZEL HASTANEDE OLAY
4 gün 13 saat 54 dakika önce HASTANEDE OLAY (!) İŞTE O ANLAR !..
4 gün 7 saat 59 dakika önce HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMEDİ !
4 gün 4 saat 9 dakika önce KIZIM SANA SÖYLÜYORUM, EREĞLİ SEN ANLA !
5 gün 13 saat 29 dakika önce 2 ÖLÜ 23 YARALI !
6 gün 12 saat 54 dakika önce ZONGULDAK YOLUNDA KAZA !
2 gün 15 saat 31 dakika önce AHMET ÜÇPINAR HAYATINI KAYBETTİ
7 gün 24 dakika önce O KAVŞAKTA BİR KAZA DAHA !