kapalı 18 o C Kdz. Ereğli

MESLEKTE 13 YIL !

Uzman Diyetisyen Deniz Özsan, meslekte 13. yılı geride bıraktı.

MESLEKTE 13 YIL !

Sağlık 1 yıl 1 ay 23 gün 18 saat 5 dakika önce 1562

Haberi Paylaşın

Ereğli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin ve Haber Merkezi Yönetmeni Yusuf Zobar, meslekte 13 yılı geride bırakan Uzman Diyetisyen Deniz Özsan’ı 11 yıl önce açtığı ve sayısız danışanını ağırladığı ofisinde ziyaret etti.

Sağlıklı yaşamda, sağlıklı ve dengeli beslenme düzeninin gerekli olduğunu vurgulayan Özsan , “13 yıldır bazı şeylerin öğrenilmiş ve uygulanıyor oluşunu görmek mutluluk verici. Mesleğe başlangıç yıllarımdan bu yana iletişim halinde olduğum ve kilosunu koruyan danışanlarım var. Süreç uzun önemli olan bu süreci bir yaşam tarzı haline getirmek.” dedi.

Toplumda ‘Diyet’ sözcüğünün yanlış kullanıldığına da dikkat çeken Özsan “Diyet, bireylerin ve toplumun beslenme biçimini hangi sıklıkta, hangi besinleri tükettiğini anlatmak için kullanılan bir terim. Diyet yapmak, ‘bir şey yemiyorum, aç kalıyorum’ anlamına gelmiyor. ‘3 Beyaz’ olarak isimlendirilen un, tuz ve şekerden uzak durulması şehir efsanesi haline gelmiş. Oysa ki bu üç madde de aslında vücudumuzun ihtiyaçları arasında. Yeterli ve dengeli miktarda, porsiyon kontrolü sağlandığında çok da zararlı değil. Aşırısı ise her aşırı yapılan ve yenilen gibi zararlı.” dedi.

Özsan, “Ekmek tüketimi de bununla benzerlik gösteriyor. ‘Ekmek tüketmeyin’ uyarısı kesinlikle yanlıştır. Ekmeği yemediğinizde, vücudumuz su ve kas kaybediyor. Dolayısıyla ekmek yenilmeli ama sağlıklı olanı tercih edilmeli. Bunun için de tam buğday, çavdar, kepek türü ekmeklerin yenmesini öneriyoruz. Aslında ‘beyaz’ olarak isimlendirilen ekmekle aralarındaki tek fark, Beyaz ekmeğin daha çabuk acıktırması söz konusudur. Bu da daha fazla besin alımınıza sebep olur." İfadelerini de kullandı.

MESLEKTE 13 YIL !

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 21 saat 48 dakika önce ELİZ BEBEK KAMPANYASI HEDEFİNE ULAŞTI
23 saat 54 dakika önce BAYRAM AKŞAMI 6 YARALI
7 gün 47 dakika önce ELEKTRİK HATTINDA PATLAMA !
7 gün 2 saat 19 dakika önce BEKCAN HAYATINI KAYBETİ
2 gün 49 dakika önce BAYRAMLAŞMADA TARTIŞTILAR !
6 gün 19 saat 22 dakika önce ÇINAR AİLESİNİN ACI GÜNÜ
6 gün 1 saat 53 dakika önce ERDEMİR PERSONELİ HAYATINI KAYBETTİ
14 saat 10 dakika önce TÜNELDE FECİ KAZA !
3 gün 23 saat 14 dakika önce OTOMOBİL ŞARAMPOLE UÇTU !
6 gün 2 saat 7 dakika önce İFTAR DAVETİNE KATILMADILAR